Připravuje se nový Star Trek film! Natočí ho režisér nejlepších novodobých Star Wars

Další tvůrce Star Wars na palubě Star Treku!

Plakát k filmu Star Trek: Do neznáma. Zdroj: Paramount Pictures

Od posledního filmového Star Treku: Do neznáma uběhlo už téměř osm let, a zatímco přípravy na ten další, ve kterém by se měla vrátit posádka kapitána Kirka, stále pokračují, Paramount oznámil prequel odehrávající se několik desítek let před touto sérií.

Zatímco informací o tomto projektu není mnoho, víme, že režírovat bude Toby Haynes, který natočil šest epizod seriálového Andoru nebo stylovou epizodu z Černého zrcadla Démon 79. Haynes je zodpovědný také za televizní film Brexit, ve kterém se představil výborný Benedict Cumberbatch. Scénář prequelového Star Treku obstará Seth Grahame-Smith, spoluautor snímku LEGO® Batman film nebo scénárista béčkového Abrahama Lincolna: Lovce upírů.

Čtěte také: Upírka balerína nemá s únosci žádné slitování! Famózní trailer na horor od tvůrců Krvavé nevěsty

Značka Star Trek v posledních letech vzkvétá na televizních obrazovkách. Velké obliby se dočkaly seriály Star Trek: Podivné nové světy, Star Trek: Picard, ve kterém se vrátil Patrick Stewart ve své ikonické roli nebo Star Trek: Discovery, jehož pátá řada by měla mít premiéru letos v dubnu. Kromě těchto hraných verzí vznikly také dva animované tituly Star Trek – Fenomén a Star Trek: Lower Decks, tři sezóny za sebou mají i kraťasy ze Star Trek: Short Treks.