7 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

DiCaprio, Ethan Hawke a další hvězdy u vás doma.

Zdroj: Peníze těch tupců (Sony Pictures), Nech svět světem (Netflix), Zabijáci rozkvetlého měsíce (Paramount Pictures)

Novinek není mnoho, ale každá z nich stojí za to. Netflix uvedl očekávanou katastrofickou podívanou Nech svět světem od tvůrce Mr. Robota, HBO Max dokument Heleny Třeštíkové René – Vězeň svobody. Nepřehlédnutelnou premiérou týdne se stali digitální Zabijáci rozkvetlého měsíce z dílny Martina Scorseseho.

Druhá světová válka: Na frontě – minisérie | Netflix

dokumentární / historický / válečný

Toto je příběh druhé světové války, jaká byla ve skutečnosti. Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště. V originálním znění provází John Boyega.

Hra na oliheň: Výzva – finále | Netflix

reality-show / soutěžní

Do hry se zapojilo 456 skutečných hráčů (všichni starší 21 let), kteří usilovali o výhru 4,56 milionu dolarů (100 milionů korun). V sérii her inspirovaných původním seriálem – a navíc s překvapivými novinkami – byly testovány jejich strategie, spojenectví a charakter, zatímco soupeři kolem nich byli vyřazováni. Desetidílný soutěžní seriál se natáčel ve Velké Británii, ačkoli původní seriál vznikl v jihokorejské produkci.

John Lennon: Vražda bez soudu – minisérie | Apple TV+

dokumentární / krimi

Klíčové osobnosti související s životem a smrtí Johna Lennona, včetně přátel, doktorů a vyšetřovatelů, se úplně poprvé podělí o své osobní vzpomínky a odhalí, co se v den vraždy vlastně stalo. Režisér Rob Coldstream současně uvedl na Netflixu minisérii Druhá světová válka: Na frontě.

Nech svět světem | Netflix

drama / thriller

V apokalyptickém thrilleru scenáristy a režiséra Sama Esmaila (Mr. Robot) si manželé Amanda (Julia Roberts), Clay (Ethan Hawke) a jejich dvě děti pronajmou na víkend luxusní dům. Jejich dovolená je však brzy narušena, když k nim v noci dorazí dva cizinci, G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth, majitelé domu, se zprávou o záhadném kybernetickém útoku.

Čtěte také: Miliardová Barbie a nejnovější Spider-Man přicházejí o Vánocích na HBO Max

Peníze těch tupců | iTunes

životopisný / drama / komedie

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě.

René – Vězeň svobody | HBO Max

dokumentární

Jeden z nejznámějších českých kriminálníků je zpět. Nenapravitelný recidivista René s blednoucím tetováním „Fuck of people“ na krku s příchodem padesátky tak trochu dospívá a bilancuje. Postupně zjišťuje, že i jeho život je příliš krátký na to strávit ho za mřížemi. Jeho sžíravý postoj vůči systému mu však zůstává. Přesto se René proměňuje a Helena Třeštíková je opět u toho.

Zabijáci rozkvetlého měsíce | iTunes

drama / historický / western / thriller

Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou naprosto nádherně natočený film, kde vše šlape jak má. Ale maličko na setrvačník. Jeho problémem je nesmírně dlouhá stopáž a absence nějakého opravdu silného hereckého momentu, který by po zhlédnutí ještě rezonoval v paměti (což je u tří a půl hodinového filmu a tak silného hereckého obsazení dosti na pováženou). Snímek se mnohem více soustředí na událost, o níž pojednává, než na své hrdiny.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – Akční nářez s monstry, Tlapková patrola ve velkofilmu nebo nechutný horor