Vřískot 7 je bez hvězd. Film přišel o Jennu Ortegu i její kolegyni

Vřískotu 7 se jen tak nedočkáme.

Zdroj: Paramount Pictures

Hvězda šestého Vřískotu, Melissa Barrera, dostala padáka za protiizraelské postoje, a v připravovaném sedmém díle se neobjeví. Projekt opustila i její slavnější kolegyně Jenna Ortega, zřejmě kvůli nabitého harmonogramu.

Mexická herečka Melissa Barrera a představitelka Wednesday Jenna Ortega byly hlavními tvářemi předešlého Vřískotu, a s jejich návratem se počítalo i v příštím filmu. Příběh sester Sam a Tary Carpenterových je ale zřejmě u konce. Barrera totiž dostala padáka za antisemitistické projevy. Ve svém příspěvku na Instagramu osočila Izrael z „genocidy, etnických čistek a překrucování holokaustu pro podporu vlastního zbrojního průmyslu.“

Čtěte také: Youtubeři natočili horor roku. Jeho pokračování dostalo zelenou

Produkční společnost Spyglass Media Group posléze vyjádřila nulovou toleranci k antisemitistickým projevům a k podněcování nenávisti v jakékoli formě. K situaci se vyjádřil také režisér Christopher Landon: „Všechno je na nic. Přestaňte křičet. Nebylo to moje rozhodnutí.“ Svůj příspěvek na sociální síti X ale později smazal.

Aby toho nebylo málo, sedmý Vřískot opustila i Jenna Ortega. Jak uvedl Deadline, o jejím odchodu se ale spekulovalo už před vypuknutím herecké stávky, a vzhled k tomu, že scénář ještě není hotový, dala herečka přednost jistějším projektům. V příštím roce má točit druhou řadu oblíbené Wednesday, a smluvně je vázaná také k dotáčkám druhého Beetlejuice.

zdroj: deadline, variety