Youtubeři natočili horor roku. Jeho pokračování dostalo zelenou

Hororová lahůdka z Austrálie dostane pokračování.

Mluv se mnou podruhé.
Zdroj: A24

O nejlepší horor roku se zasloužila identická dvojčata Danny Philippou a Michael Philippou v podobě australského hitu Mluv se mnou. Film se stal nečekanou senzací, a na poslední chvíli se dočkal uvedení i v českých kinech. Studio A24, které stojí za snímky Ex Machina, Maják nebo Všechno, všude, najednou potvrdilo vznik jeho pokračování pod názvem Talk 2 Me. Uvidíme ho možná už příští rok.

Za málo peněz hodně muziky

Mluv se mnou vytěžilo z minima maximum. Snímek s rozpočtem směšných 4, 5 milionů dolarů vydělal v kinech po celém světě téměř 70 milionů, právem se tak zařadil mezi neúspěšnější tituly roku. Pro společnost A24 přitom nejde o nic výjimečného, filmy z její produkce zaznamenávají finanční úspěchy takřka pravidelně. Méně časté jsou pak samotná pokračování, která od A24 vídáme opravdu velmi zřídka.

Youtubeři režiséři

Australský hororový hit Mluv se mnou natočila identická dvojčata Danny Philippou a Michael Philippou jako svůj debut. Bratři se v minulosti živili tvorbou obsahu Youtube kanálu RackaRacka, jenž v současnosti odebírá přes 6 milionů uživatelů. Jeho aktivita ale v posledních letech spíše skomírá. Některé zdroje uvádí, že Danny a Michael odmítli nabídku od Warner Bros. natočit nejmenovaný superhrdinský snímek, jen proto, aby se jejich filmovou prvotinou stal vysněný horor Mluv se mnou. Kromě oznámeného pokračování mají jeho tvůrci plány také s případným prequelem.

Nejlépe hodnocený horor roku

Mluv se mnou se prvním festivalovým divákům představilo už loni na australském festivalu Adelaide, kde posbíralo nadšeného ohlasy, stejně jako později na Sundance nebo Berlinale, celosvětového uvedení se dočkalo až letos. Například na serveru RottenTomatoes se horor dočkal téměř tří stovek hodnocení od kritiků, 95 % z nich je kladných. Vysoké známky přidělili i čeští diváci na ČSFD, kde současné skóre ukazuje 73 %, takřka totožná čísla uvádí IMDB a jeho 49 tisíc započítaných hodnocení.

Mluv se mnou o mumifikované ruce

Vyvolávání duchů se v hororu Mluv se mnou stalo nejzábavnější částí večírků. Snímek sleduje mladou Miu, která se chce rozptýlit v den výročí matčiny smrti. Když se ona a její přátelé sejdou na další seanci s tajemnou mumifikovanou rukou, která slibuje přímou linku k duchům, nejsou připraveni na to, co bude následovat.

Foto: A24