Vřískot 6: Ghostface přichází dokončit rozdělanou práci

Foto: Paramount Pictures

První trailer na Scream VI (Vřískot 6) je tady a oznamuje návrat Ghostface, který bude lovit herečky Jennu Ortegu a Melissu Barrery. V pokračování se herečky opět představí v rolích sester, přičemž další vražedné řádění se tentokrát bude odehrávat v New Yorku.

Příběh zavede sestry Sam (Barrera) a Taru Carpenter (Ortega) do New Yorku. Po posledním masakru si sestry chtějí vybudovat nový život daleko od Woodboro a New York se zdá být ideálním místem, kde uniknout drbům z maloměsta. V pátém díle série jsme se dozvěděli, že Sam je nemanželskou dcerou Billyho Loomise (Skeet Ulrich), jednoho z původních vrahů. Díky tomu se stala terčem fanoušků seriálu Stab, což je fiktivní série inspirovaná vraždami ve Woodboro. Přestěhování do New Yorku tak Sam dává novou šanci na anonymitu. Naneštěstí pro Sam a Taru nezůstane jejich identita dlouho utajena, protože se brzy zapletou s dalším napodobitelem Ghostface. Někdo se snaží dokončit rozdělanou práci a likvidace sester je na prvním místě seznamu nového vraha.

Do Scream VI se vrací Mason Gooding a Jasmin Savoy Brown jako Chad a Mindy Meeks-Martinovi, respektive sourozenci-dvojčata, kteří přežili Ghostface ve filmu Vřískot. Do pokračování se také vrací Hayden Panettiere jako Kirby Reed, přeživší ze Vřískotu 4, a Courtney Cox jako Gale Weathers, investigativní reportérka, která se objevuje v každém díle série. Mezi nové herce patří Samara Weaving, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Jack Champion, Henry Czerny, Tony Revolori, Josh Segarra a Devyn Nekoda.

Poslední díl natočili režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Vřískot zaznamenal obrovský kasovní úspěch a ještě v době uvedení filmu do kin bylo potvrzeno jeho pokračování. Bettinelli-Olpin a Gillett, dva členové kolektivu známého jako Radio Silence, se k režii chystaného pokračování vracejí, přičemž scénář opět napsali James Vanderbilt a Guy Busick.

Česká premiéra pokračování je stanovena na 9. března 2023.

Foto: Paramount Pictures