Akční nářez patří v Česku mezi nejsledovanější filmy na Netflixu. Premiéru měl minulý týden

Korejci mají akci v malíku. V tomto případě to ale neplatí.

Zdroj: Netflix

V roce 2018 měl premiéru nenápadný korejský akční thriller Dokjeon (Believer), jež byl ve skutečnosti remakem známého čínského titulu Drogová válka. Minulý týden uvedl Netflix jeho pokračování s názvem Věřící 2, a rázem se zařadil mezi nejsledovanější tituly u nás.

Znovu se potvrdilo, že žebříček sledovanosti českého Netflixu je velmi specifický. Do popředí se totiž zcela pravidelně dostávají mainstreamové tituly, jejichž kvalitu diváci moc neřeší. V současné době vládne všem ONEMANSHOW: The Movie, v TOP 10 se v posledních dnech objevuje také korejský „nářez“ Věřící 2. Ačkoli předchozí film nabídnul zcela průměrnou podívanou s dostatkem slušné akce, jeho pokračování schytává tvrdou kritiku ze všech stran.

Diváci se shodují, že film je obrovským zklamáním. První recenze uvádějí, že vše, co dělalo jedničku skvělou, je pryč. Postavy nefungují, dějové zvraty jsou tentokrát k s smíchu a konec filmu je jedno velké utrpení. Nikdo vlastně moc nechápe, jak něco takového mohlo dostat od Netflixu zelenou. Za pozornost prý stojí snad jen jedna slušná přestřelka, což je ale na akční podívanou z korejské produkce fakt málo.

Ačkoli původní Believer je na Netflixu pouze s anglickými titulky, pokračování obdrželo i český dabing. To může být právě jedním z důvodů, proč se nový korejský titul umístil mezi nejsledovanějšími filmy posledních dnů. Roli v tom může hrát také fakt, že jihokorejské seriály a filmy se v posledních letech staly předmětem velkého zájmu. Například Hra na oliheň, na jejíž motivy brzy uvidíme stejnojmenou soutěžní reality-show, je nejúspěšnějším Netflix seriálem všech dob.

Film pokračuje v příběhu detektiva Won-ha, který riskuje vše, aby dopadl hlavu rozsáhlého drogového kartelu, známého jako „pan Lee“, a přitom se zaplete do komplikovaného vztahu se dvěma významnými představiteli organizace, Brianem a Rakem. Mezitím se v jejím středu objeví mocná a krutá postava jménem Velký nůž.

Zdroj: Netflix

zdroj: netflix, imdb, rottentomatoes