Thriller o konci světa nedá lidem spát. Kritici chválí film od Netflixu

Tvůrce Mr. Robota se zřejmě vrací ve formě.

Zdroj: Netflix

Netflix v letošním roce uvedl tolik dobrých filmů, až se tomu, v porovnání s předchozími lety, nechce ani věřit. Zahraniční kritici už navíc viděli apokalyptický thriller Nech svět světem, jež Netflix přinese zkraje prosince, a ve svých recenzích nešetří chválou.

Nech svět světem od režiséra Sama Esmaila, tvůrce seriálu Mr. Robot, hodnotilo na webu RottenTomatoes prozatím 11 recenzentů, 82 % z nich kladně. Film se líbil kritikům z prestižních magazínů TheWrap, Deadline, Hollywood Reporter nebo Variety.

Očekávanou novinku už brzy uvidí i početný zástup běžných diváků. Nech svět světem dorazí do vybraných amerických kin 22. listopadu, o tři dny později pak bude zahajovat losangeleský Afi Fest.

„Bez ohledu na žánr, do kterého jej chcete zařadit, má Nech svět světem nepochybně co říci o současném stavu naší planety a technologii, na kterou se stále více spoléháme, ale která nás také může velmi brzy pohltit,“ píše ve své recenzi Pete Hammond z Deadline.

Film rovněž ocenila Kristen Lopez z TheWrap. „Nech svět světem vstupuje na scénu jako jeden z nejlepších titulů roku a bezpochyby vyvolá obrovské množství diskuzí.“ Autorka ve své recenzi píše o přehnaně dlouhé stopáži, nicméně dění na plátně podle ní vše vynahrazuje. „Jen nečekejte, že po jeho zhlédnutí budete klidně spát,“ dodává.

Další první ohlasy vyzdvihují napínavou podívanou, skvěle napsanou titulní čtveřici a špičkové dialogy. Variety označilo Nech svět světem jako uspokojivější verzi letošní shyamalanovky Někdo klepe na dveře.

V tomto apokalyptickém thrilleru oceňovaného scenáristy a režiséra Sama Esmaila si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem a Rose. Jejich dovolená je však brzy narušena, když v noci dorazí dva cizinci, G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth, majitelé domu, se zprávou o záhadném kybernetickém útoku.

Film Nech svět světem je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. Netflix ho uvede 8. prosince.

Zdroj: Netflix

zdroj: rottentomatoes, imdb, netflix