Marvels netáhnou ani v Česku. Porazila je vysmívaná romantika Jak přežít svého muže

Nezájem o superhrdinky projevili také Češi.

Zdroj: Marvel

Marvels propadly v Severní Americe dosud nevídaným způsobem, a na kolena je položila také romantická komedie v českých kinech. Víkendové tržby ovládla novinka Jak přežít muže sbírající ještě kritičtější recenze než superhrdinská komiksovka.

Nová marvelovka se stala největším kasovním průšvihem MCU na domácí půdě, když otevřela svůj účet za mizerných 47 milionů dolarů. V českých kinech dokonce nestačila ani na novinku Jak přežít muže, jež kritici řadí mezi další zbytečné filmy. Zatímco Marvels vidělo o víkendu 30 tisíc diváků, české peklo si nenechalo ujít o sedm tisíc lidí více. A mohlo být ještě hůře, protože na třetí horor Pět nocí u Freddyho přišlo diváků jen o zlomek méně.

Web kinomanik uvádí, že statisticky jsou Marvels pětkrát méně navštěvovanějšími, než před čtyřmi roky Captain Marvel. Předpokládá se, že superhrdinská novinka nedokáže překonat hranici 100 tisíc diváků, což se u nás naposledy nepovedlo původnímu Thorovi z roku 2011. Film se zde naopak nedostal pod hranici Neuvěřitelného Hulka, jako tomu je v Americe, na druhé straně, marvelovky v Česku si získaly velkou přízeň až při nástupu Avengers.

Jedničkou víkendu se tedy stala romantická komedie Jak přežít svého muže, na kterou přišlo 37 tisíc diváků. Meta v podobě jedné stovky tisíc diváků by v jejím případě měla být jistotou. Podobné filmy totiž táhnou a kritika u nich nehraje moc velkou roli. Například recenze Kinoboxu oznámkovala českou novinkou pouhými pětadvaceti procenty.

Kompletní víkendový žebříček je na webu Kinomaniak.