DiCapriovi Zabijáci nestačili na Taylor Swift. Koncertní film nadále vládne kinům

Do kina se nechodí už ani na DiCapria.

Zdroj: Paramount Pictures

Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce mají za sebou první víkend v kinech, zámořští diváci ale upřednostnili koncert Taylor Swift. Ta vládne už druhým týdnem, přesto zaznamenala více jak šedesátiprocentní pokles tržeb. Na další filmy v kinech se takřka nechodilo.

Více jak tříhodinoví Zabijáci rozkvetlého měsíce otevřeli svůj americký účet za 23 milionů, ve světě přidali dalších 21. Historický epos s 200 milionových rozpočtem a ocarovými ambicemi nevytrhla ani účast hvězdného Leonarda DiCapria nebo nadšené recenze. Slabé tržby by alespoň částečně mělo zahojit zimní uvedení filmu na Apple TV+ a příval nových předplatitelů služby. Koneckonců, nový Scorsese měl původně v plánu uvedení přímo na streamu.

Jedničkou víkendu se podruhé stala Taylor Swift a její velmi chválený koncertní film The Eras Tour. K rekordnímu openingu z minulého týdne přidala dalších 31 milionů, čímž sice zaznamenala propad o 66 %, celosvětově ale už nastřádala úctyhodných 160 milionů dolarů.

Slabá návštěvnost v amerických kinech se podepsala také na dalších titulech. Vymítač ďábla: Znamení víry hlásí další propad o 49 % oproti minulému týdnu, utržil jen 5, 6 milionů (celkově 107 milionů). Rozpočet snímku sice dělal pouhých 30 milionů, studio Universal však zakoupilo filmová práva za čtyřnásobek toho, co zatím Znamení víry utržilo v kinech.

Čtvrté místo zaujala Tlapková patrola ve velkofilmu, jež pokračuje v úspěšném tažením po celém světě (148 milionů). První pětku uzavírají poněkud překvapivě Ukradené Vánoce Tima Burtona, které slaví 30 let od premiéry a na nějaký čas se vrátily do amerických kin.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na stránkách Box Office Mojo.