Nejlepší akční seriál podzimu do Česka nedorazil. Ve světě sbírá vysoké známky

Korejský nářez The Worst of Evil.

Zdroj: Disney+

O seriál The Continental z universa Johna Wicka jsme nakonec nepřišli, vedle Peacocku ho v našich končinách totiž uvedl Prime Video od Amazonu. V případě jihokorejského akčního nářezu The Worst of Evil, který má čítat dohromady dvanáct epizod, jsme už takové štěstí neměli. Přitom jde o nejlépe hodnocený seriál tohoto podzimu.

Zatímco Netflix své korejské tituly přináší divákům z celého světa, Disney+ tak činí jen zřídka. To je bohužel i případ chválené novinky The Worst of Evil, kterou si zahraniční diváci nemohou vynachválit.

Například na IMDB, dvanáctidílnou novinku debutujícího režiséra a scénáristy Dong-wook Hana hodnotilo přes 500 uživatelů, 414 z nich nejvyšší možnou známkou 10 z 10. Průměrné hodnocení tohoto seriálu je 8,5, přičemž největší měrou k němu přispěli indičtí diváci. Právě na jejich platformě Disney+ Hotstar je tento seriál dostupný. Pozornosti neuniklo ani bodování jednotlivých epizod. Všechny z pěti dosud zveřejněných totiž přesáhly hranici 9,4 z 10.

„Napínavé a myšlenkově podnětné dílo. Kvůli zkoumání morálního úpadku, vynikajícím hereckým výkonům a bezchybné režii jde pro fanoušky žánru o povinnou podívanou. Připravte se na strhující zážitek, který zpochybní vaše vnímání dobra a zla,“ píše ve své rozsáhlé uživatelské recenzi na IMDB milovník korejských dramat Lee_SJK.

The Worst of Evil se odehrává v 90. letech a sleduje policejní vyšetřovatele v utajení, kteří infiltrují rozsáhlou zločineckou organizaci zodpovědnou za nelegální obchod s drogami mezi Koreou, Čínou a Japonskem.

V hlavních rolích korejského seriálového thrilleru The Worst of Evil se představili Chang-wook Ji, známý z Netflix seriálů Melodie kouzel nebo Zamilovaní ve městě a Ha-joon Wi z Hry na oliheň a Tří malých žen (rovněž seriály z dílny Netflixu).

První tři epizody z dvanácti měly premiéru 27. září, poslední tři dorazí na zahraniční verze Disney+ a Hulu 25. října. O případném uvedení seriálu v Česku nemáme žádné informace.

Zdroj: Disney+