Kevin Costner se zadlužil kvůli tomuto velkolepému westernu. Uvidíme ho za rok v kinech

Vysněný projekt Kevina Costnera se představuje!

Kevin Costner představuje western Horizon.
Zdroj: Warner Bros.

Kevin Costner sice zaznamenal kolosální neúspěchy s Vodním světem a Poslem budoucnosti, přesto se za vlastní peníze pustil do dalšího velkolepého projektu. Z pozice režiséra, scénáristy, producenta a herce představuje svůj vysněný western z dob americké občanské války Horizon: An American Saga. Dvoudílná filmová událost má premiéru v kinech příští rok.

Costnerův ambiciózní western odehrávající se převážně během občanské války (1861-1865), zavede diváky na emotivní cestu napříč zemí, která válčí sama se sebou, a to z pohledu rodin, přátel a nepřátel, kteří se snaží zjistit, co skutečně znamená být Spojenými státy americkými.

Americká expanze na západ byla plná nebezpečí a intrik, od přírodních živlů přes střety s původními obyvateli, kteří žili na této půdě, až po odhodlání a mnohdy i krutost těch, kteří se ji snažili osídlit. Horizon vypráví příběh této cesty poctivě a otevřeně, přičemž zdůrazňuje úhly pohledu a důsledky rozhodnutí postav na život a na smrt. Příběh rozvržený do dvou filmů má sledovat skupinu osadníků a původních obyvatel na Divokém západě v průběhu patnácti let.

Horizon je vysněným projektem Kevina Costnera již z konce osmdesátých let minulého století. Nikdy ale nenašel nikoho, kdo by ho natočil. A tak se rozhodl, že do něj zainvestuje peníze z vlastní kapsy. V nedávném rozhovoru pro Deadline se navíc přiznal, že zastavil svůj dům v hodnotě 50 milionů dolarů, jen proto, aby tento příběh, kterému věří, mohl financovat.

První díl Horizonu dorazí do amerických kin 28. června 2024, ten druhý 16. srpna téhož roku. Uvedení v Česku ještě nebylo potvrzeno.

Zdroj: Warner Bros.