12 nejočekávanějších říjnových novinek na Netflixu

Největší filmové a seriálové Netflix novinky v říjnu.

Foto: Obchodníci s bolestí, Pád domu Usherů, Těla (Netflix)

Streamovací jednička přinese v říjnu desítky nových titulů. Ze soudku těch vůbec nejočekávanějších uvede chválenou hororovou minisérii Pád domu Usherů, sci-fi kriminálku Těla odehrávající se v průběhu 160let nebo kvalitní vztahové drama se špetkou erotiky Fair Play, kde se proti sobě postaví Phoebe Dynevor z Bridgetonových a Alden Ehrenreich ze Solo: Star Wars Story. A tím říjnová nabídka Netflixu rozhodně nekončí.

Beckham – 1. řada | 4. října

dokumentární | sportovní

Čtyřdílný dokumentární seriál Beckham vypráví příběh světové fotbalové hvězdy a kulturní ikony. David Beckham je jedním z nejznámějších jmen na světě, přesto jen málokdo ví, kdo ve skutečnosti je. Davidův příběh je plný obrovských vzestupů a pádů, od jeho skromných začátků ve východním Londýně, přes jeho touhu a odhodlání vítězit až po boj o nalezení rovnováhy mezi ambicemi, láskou a rodinou.

Lupin – 3. řada | 5. října

drama | kriminální

Assane se nyní skrývá a musí se naučit žít daleko od své ženy a syna. S utrpením, které kvůli němu podstupují, to Assane už nemůže vydržet a rozhodne se vrátit do Paříže, aby jim učinil bláznivý návrh: opustit Francii a začít nový život jinde. Přízraky minulosti však nejsou nikdy daleko a nečekaný návrat obrátí jeho plány naruby.

Baletka | 6. října

akční | thriller

Zatímco Baletku Anu De Armas z universa Johna Wicka uvidíme až v příštím roce, Netflix přispěchal se stejnojmenným snímkem, jenž k akci ve stylu Johna Wicka také nemá moc daleko. Bývalá, neohrožená bodyguardka, které ovládá řadu bojových umění, v něm vyráží pomstít svou kamarádku, a jak prozrazuje čerstvý trailer, o krvavé stříkance rozhodně nebude nouze.

Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul | 11. října

dokumentární

Husté mraky se zabývajíé nejen vzestupem a pádem firmy Juul, důležitou roli v připravovaném dokumentu má hrát také odvrácená strana samotného vapingu. Cílem minisérie je odvyprávět varovný příběh miláčka Silicon Valley, ale také ukázat, co lidem elektronické cigarety mohou způsobit.

Pád domu Usherů – 1. řada | 12. října

horor | drama

Od Mikea Flanagana, tvůrce seriálů The Haunting a Půlnoční mše, přichází hříšná hororová série na motivy děl Edgara Allana Poea. Bezohlední sourozenci Roderick a Madeline Usherovi vybudovali farmaceutickou společnost Fortunato Pharmaceuticals, která se stala impériem bohatství, privilegií a moci. Tajemství z minulosti však vyplouvají na povrch, když dědicové dynastie Usherů začnou umírat rukou záhadné ženy z jejich mládí.

Seminář | 17. října

horor | komedie

Švédský komediální slasher o teambuildingové konferenci zaměstnanců městského úřadu, která se zvrtne v noční můru, když se začnou šířit obvinění z korupce. Současně začne účastníky semináře pronásledovat tajemná postava, krvežíznivý vrah, který je jednoho po druhém začne vraždit.

Fair Play | 17. října

drama | mysteriózní

Film vypráví příběh Emily (Phoebe Dynevor) a Luka (Alden Ehrenreich), finančních analytiků, kteří skrývají svůj milostný vztah před společným zaměstnavatelem. Když však Emily nečekaně povýší, těsně po zasnoubení s Lukem, jejich vztah projde těžkou zkouškou. Film získal nadšené recenze na festivalu Sundance, což vedlo k nabídkové válce o distribuční práva. Netflix získal film za 20 milionů dolarů, což podtrhuje jeho kvalitu.

Ďábelské alibi | 17. října

Zdroj: Netflix

dokumentární | krimi

Devatenáctiletý Arne Cheyenne Johnson se v roce 1981 stal předmětem zájmu televizních obrazovek, když tvrdil, že zavraždil svého čtyřicetiletého domácího Alana Bona pod vlivem démonických sil. Brutální vražda v Connecticutu přitáhla pozornost samozvaných démonologů a vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří se proslavili tím, že několik let předtím zkoumali nechvalně proslulý případ v Amityville na Long Islandu. Jejich případy je inspirovaná hororová série V zajetí démonů.

Těla – 1. řada | 19. října

sci-fi | kriminální

Minisérie se odehrává ve čtyřech různých časových obdobích – od 19. století až po nedalekou budoucnost, kde čtyři detektivové vyšetřují čtyři identické případy vražd v Londýně. Nejen identické v tom smyslu, že jde o stejný způsob vraždy, s naprosto totožnými zraněními a nalezené na stejném místě v průběhu času, ale také v tom, že v rozmezí 160let jde o stejné tělo.

Život na naší planetě – 1. řada  | 27. října

dokumentární

Toto je příběh epického boje o dobytí a přežití na planetě Zemi. Dnes žije na naší planetě 20 milionů druhů, 99 % obyvatel Země je ale ztraceno v naší hluboké minulosti. Příběh o tom, co se s těmito dynastiemi stalo – jejich vzestup a pád – je skutečně pozoruhodný. Seriál ve spolupráci s Industrial Light & Magic využívá nejmodernější technologie a vědecké poznatky k oživení dávno vyhynulých tvorů.

Sestra Smrt | 27. října

horor | mysteriózní

V poválečném Španělsku přichází Narcisa, mladá novicka s nadpřirozenými schopnostmi, do bývalého kláštera, nyní dívčí školy, aby se stala učitelkou. Jak dny plynou, podivné události a stále znepokojivější situace, které ji trápí, ji nakonec dovedou k rozluštění strašlivého klubka tajemství, které klášter obklopuje a pronásleduje jeho obyvatele.

Obchodníci s bolestí | 27. října

krimi | drama

Liza (Emily Blunt) je svobodná matka z chudých poměrů, která právě přišla o práci a je na konci svých sil. Náhodné setkání s obchodním zástupcem (Chris Evans) ji nasměruje na ekonomicky výhodnou, ovšem eticky pochybnou dráhu prodejkyně, čímž se zaplete do nebezpečného vyděračského plánu. Od režiséra Davida Yatese, jež se v minulosti proslavil jako režisér čtyř posledních filmů Harryho Pottera, Fantastických zvířat a Legendy o Tarzanovi.