Čtyři detektivové, čtyři časové linie, jedno tělo. Netflix představuje nejzáhadnější kriminálku roku

Foto: Netflix

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. Originální britskou kriminálku, která vychází ze stejnojmenného grafického románu, představuje Netflix v úvodním teaseru. Ten láká na Stephena Grahama v jedné z hlavních rolí a jeden nevysvětlitelný případ, který změní život čtyřem detektivům napříč časem.

Minisérie Těla (Bodies) se odehrává ve čtyřech různých časových obdobích – od 19. století až po nedalekou budoucnost, kde čtyři detektivové vyšetřují čtyři identické případy vražd v Londýně. Nejen identické v tom smyslu, že jde o stejný způsob vraždy, s naprosto totožnými zraněními a nalezené na stejném místě v průběhu času, ale také v tom, že v rozmezí 160let jde o stejné tělo.

Do centra pozornosti se dostává záhadný politický vůdce – Elias Mannix (Stephen Graham). Má na vraždě svůj podíl? Nebo je ve hře něco mnohem zlověstnějšího? K vyřešení záhady musí čtyři detektivové nějakým způsobem spolupracovat a odhalit spiknutí trvající více než 150 let.

Seriál vznikl na motivy dechberoucího grafického románu Si Spencer s celou řadou velkolepých zvratů. Kromě známého Stephena Grahama se v minisérii objeví také Jacob Fortune-Lloyd, Shira Haas nebo Amaka Okafor.

Těla mají premiéru na Netflixu 19. října.

Foto: Netflix
Foto: Vertigo