O tuhle novou marvelovku stál asi málokdo. Její velkolepý trailer se to snaží změnit

Foto: Marvel

Dívčí superhrdinská týmovka Marvels dorazí do kin i navzdory stále probíhající stávce v Hollywoodu. Její nejnovější trailer představuje první krůčky hrdinek v tomto universu a navrch přidává něco málo z nadcházející akce, u které pochopitelně nesmí chybět hvězda nedávného seriálu Tajná invaze, Nick Fury. Nelze se ale zbavit dojmu, že nová marvelovka působí tak trochu zbytečně. Na první pohled navíc nepřináší vůbec nic nového.

Carol Danvers, známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan, alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau, z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

Zatímco Captain Marvel se publiku představila ve vlastním filmu v roce 2019, Monica Rambeau zažila premiéru v seriálu WandaVision, Kamalu Khan zase známe z dětinského seriálu Ms. Marvel. V nadcházejícím filmu titulním hrdinkám opět propůjčily svůj obličej Brie Larson, Teyonah Parris a Iman Vellani. Režisérkou snímku je Nia DaCosta, tvůrkyně loňského hororu Candyman.

Film má premiéru v kinech 9. listopadu 2023.

Foto: Marvel