13 nejočekávanějších zářijových novinek z Netflixu

Foto: Hrabě, GAMERA: Znovuzrození, Sexuální výchova (vše Netflix)

Bude Netflix v září zářit? To nevíme jistě, přesto se dočká svého uvedení celá řada zajímavých titulů. Fanoušci Sexuální výchovy už teď netrpělivě vyhlížejí druhou polovinu měsíce, kdy Netflix uvede závěrečnou řadu, ke svému konci doputovalo také animované Rozčarování, jehož pátá sezóna měla premiéru hned prvního září. Netflix v září přidá očekávané španělské tituly Tělo v ohni a Uprostřed ničeho, ambiciózní chilskou hororovou komedii Hrabě, oscarové ambice možná naplní katastrofický thriller o pojídání lidského masa Sněžné bratrstvo.

Den a půl | 1. září

Zoufale chce svoji dceru zpátky. Se zbraní v ruce proto vrazí do nemocnice a unese odtud svoji manželku, se kterou se už nestýká. Napínavý švédský thriller jako režijní debut Farese Farese (Složka 64), který si v něm i zahrál. „Jsme poctěni, že Netflix bude domovem prvního filmu režiséra Farese Farese, a jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s tak talentovaným týmem za kamerou i před ní. Snímek je v podstatě intimní příběh o ztrátě, lžích, zradě, lásce, předsudcích a rodině – zabalený do napínavého thrillerového formátu,“ řekla o Dni a půl ředitelka Netflixu pro severské země, Claire Willats.

Rozčarování – 5. řada | 1. září

Tady to všechno končí. Příhody drsné, věčně opilé královny Bean, jejího rázného elfího společníka a osobního démona Luciho vyvrcholí epickou bitvou o Říši snů. Aby ji zachránila před zlou vládou královny Dagmar, musí Bean porazit svou matku a překonat proroctví, které jí předpovídá, že zabije někoho, koho miluje. Naši hrdinové budou čelit samotnému Satanovi, bezhlavé mrtvole, zlému vědci a tomu nejděsivějšímu možnému záporákovi – svému skutečnému osudu. Poslední řada středověké komedie od tvůrce legendárních Simpsonových.

GAMERA: Znovuzrození – 1. řada | 7. září

V létě roku 1989 se čtyři kluci v Tokiu nachomýtnou ke zrodu želvího kaidžú Gamery. Ten se pak pustí do odvážného boje proti obrovským příšerám, které požírají lidi. Gamera je monstrum z filmu Daikaidžú Gamera, filmu se speciálními efekty, který v roce 1965 vydala společnost Daiei Film (nyní Kadokawa). Gamera je v něm zobrazen jako ochránce lidstva před nebezpečím na Zemi, přítel dětí a spojenec spravedlnosti. Má humorný, želví vzhled, schopnost létat a další charakteristické vlastnosti.

Tělo v ohni – 1. řada | 8. září

Seriál nás bere zpět do května 2017. Ve shořelém autě u vodní přehrady objeví policie torzo muže, policisty Pedra. Událost rychle vzbudí zájem veřejnosti, a to tím spíš, že vyšetřování odhalí síť toxických vztahů, podvodů, násilí a sexuálních skandálů, do nichž jsou zapleteni Pedro a dva jeho kolegové: jeho partnerka Rosa a její bývalý přítel Albert. Režisérem nového osmidílného Netflix seriálu Tělo v ohni (Burning Body) je Jorge Torregrossa, který v minulosti spolupracoval na netflixové Elitě a Kokainovém pobřeží. V hlavní roli se představí oblíbená španělská herečka Úrsula Corberó, kterou všichni známe z Papírového domu.

Čas volá tvé jméno – 1. řada | 8. září

Mysteriózní romance, v jejímž centru stojí hlavní hrdinka Jun-hee, která se potýká se ztrátou svého přítele. Zázrakem se přenese zpět do roku 1998, kde se setkává se Si-heonem, osobou, která je až nápadně podobná její zesnulé lásce, a jeho přítelem In-gyuem. Když se Jun-hee snaží rozluštit záhady cestování časem a vrátit vše na své místo, zjistí, že nehoda jejího milence nebyla nešťastnou náhodou. Společně začnou pátrat po vrahovi. Od režiséra seriálu Má země: Nový věk.

Sněžné bratrstvo | 9. září

Příběh snímku podle skutečné události začíná v říjnu roku 1972, kdy se let 571 uruguayského letectva, který měl dopravit ragbyový tým do Chile, zřítil k zemi. Havárii přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Uvězněni v jednom z nejnepřístupnějších a nejnepřátelštějších prostředí na planetě byli nuceni uchýlit se k extrémním opatřením, aby zůstali naživu. Myšlenka kanibalismu přišla na řadu desátý den po ztroskotání. Po těžkých rozhodováních a diskuzích se trosečníci začali živit nejdříve masem pilotů letadla. To navíc bylo syrové, protože s ohněm se muselo šetřit. Novou verzi snímku Přežít natočil uznávaný režisér J.A. Bayona.

Pátrání za devatero horami | 9. září

Červená Karkulka se na svých toulkách pohádkovým světem setkává s ošuntělou a zneužívanou Popelkou. Poté, co čarodějnice promění jejich obyčejné oblečení v krásné šaty, se vydávají na honosný ples v kouzelném dýňovém kočáru. Právě když se Popelka a princ do sebe zamilují, je objevena mrtvola a večírek přerušen. Tváří v tvář naléhavé situaci se obě dívky setkávají s podivnými postavami, když se snaží odhalit vraha. Červená Karkulka statečně využívá svých přirozených dedukčních schopností a ujímá se případu! Pohádková variace na Sherlocka Holmese z japonské produkce.

Wrestleři – 1. řada | 13. září

Ohio Valley Wrestling z Louisville v Kentucky je regionální zápasnická tělocvična, mezi jejíž odchovance patří John Cena, Dave Bautista a mnoho dalších. Tělocvična, která byla kdysi hrdou školou pro začínající profesionální wrestlery, nyní zažívá těžké časy. Uznávaný wrestler Al Snow se drží filozofie wrestlingu ze staré školy s velkým důrazem na vyprávění příběhů, ale i přes lásku několika zarytých fanoušků se tělocvična snaží z týdne na týden přežít. Finanční situace je tak zoufalá, že Al musí prodat většinový podíl skupině místních podnikatelů, mezi nimiž je i Matt Jones, nejpopulárnější rozhlasová osobnost ve státě Kentucky.

Hrabě | 15. září

Jaime Vadell hraje postaršího upíra žijícího ve zchátralém sídle v chladném jižním cípu Chile spolu se svou dlouholetou manželkou Lucií a dlouholetým a nesmírně věrným komorníkem. Jak ukázaly záběry z prvního traileru, hrabě loví své oběti už od dob Francouzské revoluce. Nyní, po 250letech živených doslova lidskou krví, ho trápí myšlenka, že si ho svět bude pamatovat jako zloděje a tyrana. Rozhodne se vyřadit krev ze svého jídelníčku, aby svůj nekonečný život dovedl do konce. Po příjezdu jeho dětí, hrabě nečekaně znovu změní názor. Ambiciózní chilská hororová komedie.

Sexuální výchova – 4. řada | 21. září

Po uzavření střední školy Moordale čeká Otise a Erika nová etapa – jejich první den na Cavendish Sixth Form College. Otis je nervózní, jak si zařídí novou kliniku jako sexuální terapeut, zatímco Eric se modlí, aby se z nich opět nestali looseři. Cavendish je však pro všechny moordalské studenty kulturním šokem. Na společné zahradě se denně cvičí jóga, hovoří se o udržitelném rozvoji a největší popularitu studentům přináší laskavost. „Jsme na Sex Education neuvěřitelně hrdí a cítíme se zavázáni hlavně našim skvělým scénáristům, hercům a štábu, kteří do natáčení každé epizody vložili svá velká srdce. Neúnavně pracovali, aby vám přinesli závěrečnou sérii, a my se nemůžeme dočkat, až se o ni s vámi podělíme,“ řekla fanouškům tvůrkyně seriálu Laurie Nunn.

Píseň banditů – 1. řada | 22. září

Děj se odehrává v bouřlivém období japonské koloniální nadvlády nad Koreou a vypráví o skupině lidí, kteří se z různých důvodů ocitnou v bezprávné zemi Gando a spojí se při ochraně Čosonu pro korejský lid. Napínavé drama se odehrává ve 20. letech 20. století v anarchické zemi Gando, kde proti sobě stojí různá znepřátelená uskupení, včetně japonských vojáků, korejské nezávislé armády, nájemných vrahů, banditů a čosenských přistěhovalců. Novinka z jihokorejské produkce.

Castlevania: Nokturno – 1. řada | 28. září

Francie, rok 1792 – vrchol Francouzské revoluce. V odlehlé části západní Francie uzavřela kontrarevoluční aristokracie spojenectví s děsivým upířím mesiášem, který slibuje, že „sní slunce“ a vypustí armádu upírů a nočních stvoření, aby rozdrtila revoluci a zotročila lidstvo. Annette, kouzelnice z Karibiku, vyhledá Richtera Belmonta, posledního potomka dávno slavného rodu lovců upírů, aby se postavil do čela odboje. Nový animovaný seriál ze světa Castlevanie od Adama Deatse (Castlevania) a Clivea Bradleyho (islandský seriál V pasti).

Uprostřed ničeho | 29. září

Mladá těhotná žena Mia unikne z válčící země a ukryje se v námořním kontejneru na nákladní lodi. Během silné bouře se kontejner ztratí na pustém moři a Mia v něm porodí. Sama se svým dítětem je uvězněna uprostřed ničeho, kde musí bojovat o přežití. Španělský thriller s Annou Castillo, kterou mohou diváci Netflixu znát ze seriálu Dokonalá pohádka nebo komedie Čím víc, tím líp.