Eliška a Damián tvrdě narazili. Seriálová fraška měla katastrofální sledovanost

Sledovanost Elišky a Damiána je katastrofální.
Zdroj: TV Prima

Vysmívanou podzimní novinku televize Prima sledovalo v premiéře 743 000 diváků, čísla sledovanosti druhého dílu jsou ale katastrofální. Eliška a Damián hlásí propad o rovných padesát procent v kategorii 15+, a je možná jen otázkou času, než je Prima stáhne z hlavního sobotního vysílacího času. Jedničkou večera se stala novinka Táta v nesnázích z konkurenční Novy.

První díl Elišky a Damiána sice doprovodily odstrašující recenze a jedna virální akční scénka jako z jihoamerické telenovely před třiceti lety, Prima ale byla se sledovaností spokojena. Novinku si v sobotním prime timeu nenechalo ujít na 743 000 diváků v kategorii 15+, kritiku ze všech stran navíc ignorovala. Dokonce sama sdílela onu virální akci „Za tebou, ničemo“ a na sociálních sítích se chlubila, jak diváky náramně pobavila. Na nekvalitu svého seriálu ale doplatila poměrně brzy.

Sobotní epizoda Elišky a Damiána (z 9. září) ve sledovanosti úplně propadla, v číslech o celých 50 procent oproti pilotnímu dílu. Podle serveru Mediaguru ji sledovalo jen 381 000 diváků. Poražena byla nováckým Tátou v nesnázích, lepší sobotní čísla měly i Zázraky přírody na ČT. V týdenním žebříčku dokonce vypadla z deseti nejsledovanějších titulů. Dá se tedy očekávat, že Prima bude nucena najít řešení v podobě změny programu a Elišku a Damiána přesunout do jiného vysílacího času. Televize Prima v sobotu odvysílala překvapivě i třetí epizodu, tu další uvidí diváci až 23. září. Na streamu Prima Plus je v předpremiéře už nyní.

Se sledovaností dalších seriálů může být Prima spokojená. Dosud poslední díl neméně vydatné ZOO si v úterý 5. září nenechalo ujít 900 000 diváků, kriminálka Pod hladinou dokonce překonala hranici milion diváků. Jen pro pořádek, čtvrteční reprízu prvního dílu Elišky a Damiána vidělo jen 231 000 diváků.

Aktualizace: Prima oznámila přesun seriálu Eliška a Damián ze soboty na pondělí. Reaguje tak na slabou sledovanost druhého a třetího dílu. Sobotní večer na Primě bude nově patřit druhé řadě seriálu Zákony vlka.