Trapná akční scéna z Elišky a Damiána baví lidi na internetu. Hudbu má jako z Batmana

Foto: TV Prima

Tohle z hlavy jen tak nedostaneme… Jak jsme psali v minulém článku, diváci kritikou pilotní epizody vůbec nešeřili, přesto se Eliška a Damián stali senzací internetu. Z akční scény, na které je špatně snad úplně všechno, si diváci utahují ve velkém, jiní zase nevěřícně kroutí hlavou, jak se vůbec něco takového mohlo dostat na televizní obrazovky.

Že mají primácké seriály příšernou produkční hodnotu, laciné interiéry a herce, kteří nemají co hrát, to jsme zaregistrovali asi všichni. Seriálová novinka v podobě Elišky a Damiány tomu všemu ale nasadila korunu. Hned v první epizodě, od které by divák očekával maximální péči, se objevila akční scéna, na kterou nikdo z nás v životě nezapomene. Emma Smetana v ní srovnává do latě stokilového muže (nejpomalejšími pohyby, jaké si umíte představit), odhaluje svou podprsenku a získává obdiv své kamarádky. Mezitím složený muž vrací úder Emmě Smetaně a na scénu přichází Robert Urban v roli Damiána. Ten útočníka pacifikuje s elegancí a odchází jako hrdina. Mezitím vidíme, jak celé dění mobiluje nejtrapnější figurka na scéně a s úžasem přemýšlíme, čeho jsme zrovna byli svědky.

Akční scéna Elišky a Damiána opravdu šokuje hned v několika směrech. Trapné hlášky, choreografie soubojů jako z indického Supermana, přihlížející, kteří absolutně nevědí, co mají hrát, hudba jako z finále Batmana. A to ani nemluvíme o kameře, která je úplně mimo. Záběry na Damiána za dveřmi jsou opravdu k smíchu (chvíli jsem opravdu přemýšlel, na co kameraman míří). Otázkami zůstává, jak něco takového mohlo projít? Přišlo to vedení televize v pohodě? Bude těchto skvostných scén více?

Nezbývá než pogratulovat, protože tvůrci seriálu zesměšnili sebe i samotné herce. Na druhou stranu, úvodní díl si podle všeho nenechalo ujít přes 743 000 diváků a seriál se tak stal v sobotu večer nejsledovanějším pořadem v kategorii 15+. Slušnou diváckou přízeň ale sráží do kolen hodnocení samotných diváků. Sedmi procentní skóre na ČSFD mluví za vše, seriál aktuálně obodovalo již na 600 uživatelů.