Kazmova One Man Show ve filmu má po slavnostní premiéře. Recenze nevěstí nic dobrého

Foto: Bontonfilm

Kazmova One Man Show: The Movie má za sebou slavnostní premiéru v pražském kině Cinema City. Na snímek se přišla podívat celá plejáda známých českých osobností, jejichž účast se stala tématem mnoha kulturních webů, přičemž o hodnocení samotného titulu se prozatím postarala jen pětice předních serverů. Nejvýstižnější recenzi přinesl Refresher, audio recenze Františka Fuky se neobešla bez spoilerů.

Největší pozornosti se One Man Show: The Movie dočkala letos na festivalu ve Varech, kde se Kazma podělil o několik zajímavostí. Například prozradil, že teaser k válečnému snímku Tajného zákopu je ve skutečností fikcí a součástí jeho plánu, představena byla také samotná upoutávka k filmové One Man Show. Náklady projektu, který se měl připravovat přes čtyři roky, se prý vyšplhaly na dvaasedmdesát milionů korun.

Moviezone | 5/10 | Kazma natočil film. Nebo jak to vlastně bylo?

Jádrem internetových OneManShow bylo vždy napínavé balancování na hraně skutečnosti a více či méně nápadné fabulace, mystifikace, ohnutí skutečnosti v zájmu show a tahání diváků za nos s opojným efektem dramatické katarze/dojetí/vzletného poselství. Koketérií s hraným filmem se ale Kazma téhle potenciální síly do velké míry zříká.

Kinobox | 40 % | Kazma skutečně přepsal dějiny. Celovečerní ONEMANSHOW je nejfádnější film všech dob

ONEMANSHOW: The Movie je z těch filmů, kterým by prospělo, kdyby se o nich navždy mluvilo v médiích, ale nikdy nemusely odpremiérovat. Jedná se o povrchní a ve všech slova smyslech fádní loupežní komedii, jež okolo sebe hodně máchá rukama, ale nakonec je jen stominutovou reklamou na internetovou celebritu.

Foto: Bontonfilm

iDnes | 35 % | Kazmův film opravdu existuje. Ale svět by se bez něj obešel

Zase jedna bublina splaskla. Po dlouhých dohadech, zda Kamil Bartošek čili tvář internetu Kazma opravdu natočil film, nebo do kin láká jen na další ze svých mystifikací, se jeho Onemanshow: The Movie skutečně promítá. Paradoxně je nudnější než tanečky kolem.

FFFILM | 20 % | audio recenze

Zcela smyšlená (s fiktivním dějem a herci) parodie / pocta hollywoodským filmům, která se snaží používat různé prvky skutečných událostí a vůbec se jí to nedaří, takže nedává žádný smysl ani sama o sobě, zcela izolovaná od reálného Kazmy a jeho akcí. Reklamní kampaň plná tajemství a narážek jen kamufluje to, že film žádný zajímavý obsah nemá.

Refresher | Máš jít na ONEMANSHOW: The Movie do kina?

Ne.

aktualizováno: SeznamZprávy | Zakopejte Kazmův film pod zem a vyhrajte cenu za záchranu diváků

Onemanshow selhává na obou frontách. Že nepůjde o dobrý celovečerák, se dalo čekat. Místo filmu, kterým má začít celonárodní lov pokladu, mohl Kazma nastartovat zlaté helikoptéry a po republice rozházet letáky s libovolným sloganem. Víc než jen bageta. Sbírejte soutěžní kódy a vyhrajte čapku, sportovní tašku nebo automobil.

Slavností předpremiéra proběhla 15. srpna. Kina, která v mnoha případech hlásí vyprodáno na dny dopředu, nabídnou One Man Show: The Movie široké veřejnosti o dva dny později. Novinářskou projekci, distributor snímku Bontonfilm, neuvedl.