Vizuální zpracování, ze kterého padá brada. Sci-fi seriál Nadace láká na druhou řadu mocným trailerem

Foto: Apple TV+

Apple TV+ láká na druhou sezónu velkolepé Nadace, jejíž děj se bude odehrávat po sto letech od finální epizody první řady. Stejně jako v případě teaseru, i samotný trailer servíruje neskutečné vizuální orgie, které jsou u seriálové tvorby naprosto ojedinělé. Jednotlivé záběry si pro sebe krade až ďábelský Lee Pace. Streamovací služba od Applu letos doslova kraluje.

Knižní série Nadace Isaaca Asimova obsahuje sedm knih, které autor napsal v průběhu 49 let a do stejného prostředí zasadil i řadu svých povídek. Svět série se odehrává zhruba dvacet tisíc let v budoucnosti a děj se točí kolem vědy zvané psychohistorie – vědy, která umí pracovat s matematikou takovým způsobem, že díky jejím postupům lze odhalit budoucnost. Jejím tvůrcem je matematik Hari Seldon, který zjistí, že celá Říše, která pojímá mnoho různých světů, se blíží k zániku. Naštěstí však existuje šance na zachování civilizace, a proto vznikne Nadace – útočiště vědců na okraji Galaxie, které uchrání hrstku vědců a s nimi i znalosti pro vznik nové Říše.

České diváky možná potěší, že natáčení druhé řady Nadace probíhalo také v Praze, od dubna minulého roku až do června. Štáb jednoho z největších seriálových projektů současnosti navštívil Českou republiku jen krátce poté, co dokončil produkci na Kanárských ostrovech. V minulém roce o tom informoval server The Prague Reporter.

Streamovací služba Apple TV+ má za sebou opravdu skvělý půlrok a ještě mnoho skvělého obsahu před sebou. V současné době diváky baví knižní adaptací sci-fi Silo, skvělou podívanou nabídly také vinařské Božské kapky. V produkci Applu pak vznikl očekávaný film Martina Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce s Leonardem DiCapriem v titulní roli, povedla se i historická komedie Tetris o vzniku legendární videohry. Předplatitelé služby letos viděli pravděpodobně poslední řadu Teda Lassa, dokument Still: Příběh Michaela J. Foxe, v nedávné době pak debutovala temná minisérie Přeplněný pokoj.

Druhá řada Nadace má premiéru na Apple TV+ 14. července.

Foto: Apple TV+