DiCaprio a Scorsese u vražd indiánů. Trailer na Killers of the Flower Moon slibuje jedinečnou kriminálku

Foto: Apple TV+

Osmdesátiletý režisér Martin Scorsese do starého železa rozhodně nepatří. V úctyhodném věku představuje svůj nejnovější film Killers of the Flower Moon, ve kterém si hlavní role zahráli jeho oblíbenci – Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. Očekávaný (více jak tříhodinový film) je adaptací stejnojmenného románu z roku 2017 (u nás vyšel jako Krvavé prachy), jehož autorem je David Grann.

Indiáni z kmene Osedžů patřili před sto lety k nejbohatším lidem na světě. Z obrovských příjmů, jež jim plynuly z ropy vytěžené na jejich území, si vystavěli nové domy, nakoupili luxusní automobily, najali bílé služebnictvo a děti poslali na prestižní university v USA i v Evropě. Dopřávali si to nejlepší, co jim nabízela civilizace. Jejich bohatství ovšem přilákalo i to nejhorší: zkorumpované politiky, křivácké právníky, podvodníky všeho druhu – a chamtivce, zloděje, násilníky a vrahy.

Leonardo DiCaprio hraje ve filmu Ernesta Burkharta, synovce mocného místního rančera (Robert De Niro), který se zaplete do vražd v kmeni Osedžů. Jeho situaci navíc komplikuje skutečnost, že je ženatý s domorodou ženou (Lily Gladstone). Ve vedlejších rolích se představí také Jesse Plemons a Brendan Fraser.

Killers of the Flower Moon je s rozpočtem 200 milionů dolarů nejdražším projektem streamovacího giganta Applu, na jehož uvedení v kinech se podílí také studio Paramount Pictures.

Film uvidíme v kinech od 19. října. Přesné datum uvedení na Apple TV+ zatím nebylo zveřejněno.

Foto: Apple TV+