15 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: The Walking Dead: Dead City (AMC), Vyproštění 2 (Netflix), Star Trek: Podivné nové světy (Paramount+)

Netflix v červnu zařadil vyšší rychlostní stupeň, jen v tomto týdnu totiž uvedl kompletní šestou řadu oceňované sci-fi antologie Černé zrcadlo a očekávané pokračování akčního hitu Vyproštění (do hlavní role se vrací Chris Hemsworth). Na pestré novinky láká také HBO Max, kam se přes týden dostala komediální seriálová novinka Klikař Hank (hraje Bob Odenkirk) nebo drsná dokumentární minisérie Jak vyvolat sexuální skandál. O víkendu si rozhodně nenecháme ujít ani dokument o Stanu Lee na Disney+ a třetího Creeda na Prime Video.

Cizinka – 7. řada | Netflix

Život na Fraserově hřebeni narušili tajemní přistěhovalci i napjatá politická situace. Claire s Jamiem se proto ze všech sil snažili ochránit ty, na kterých jim záleží. Sedmá řada oblíbeného sci-fi seriálu se špetkou dramatu a romantiky začíná přesně tam, kde skončila osmidílná řada šestá. Netflix vydá nové epizody seriálu ze Starz v tradičním přídělu – jedna epizoda týdně.

Creed III | Prime Video

Od velkolepé podívané až po srdceryvnost, přináší tento film vše, co byste si od sportovního trháku přáli. Režisér a představitel titulní role Michael B. Jordan přinesl napínavý boxerský film s pevným emocionálním základem. Sice není natolik boxerským filmem jako jeho předchůdci, ale i tak přináší mnoho vážných úderů i mimo ring. Celkově vzato, pokud se jedná o jeho poslední film, tak je finále uspokojivé. Pokud ne, tak drží samotnou laťku hodně vysoko.

Do naha! – 1. řada | Disney+

Banda naháčů se po 25 letech vrací. Její členové vyměnili jeviště za únosy psů, závodění s holuby a jedno velice neobvyklé zadržení rukojmích. Gaz je sice starší, ale rozhodně ne moudřejší. Jeho nejlepší kamarád Dave se dalších skopičin odmítá účastnit. Pak ale dojde k tragédii a celá banda naháčů se musí spojit, aby uctila starého přítele. Seriálové pokračování skvělé stejnojmenné komedie z roku 1997.

Černé zrcadlo – 6. řada | Netflix

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. Britské Černé zrcadlo (původně vysílané na Channel 4) je antologií samostatných příběhů, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. V šesté sérii Černého zrcadla se představí Aaron Paul, Zazie Beetz, Salma Hayek, Josh Hartnett, Annie Murphy, Michael Cera, nebo Kate Mara.

Jak vyvolat sexuální skandál – 1. řada | HBO Max

Vymývání mozků, manipulace a znepokojivé činy způsobily rozvrat malé místní komunity v texaské Mineole. Dokument odhaluje zdrcující a téměř neuvěřitelný kriminální příběh, který začíná ve swingers klubu v jednom městečku ve východním Texasu.

John Wick: Kapitola 4 | O2TV | iTunes

John Wick odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Čtvrtý John Wick vás pravděpodobně ničím nepřekvapí. Naopak vám naservíruje přesně to, co na sérii milujete. Ale i to, co vám třeba trochu vadí. A jelikož je to už čtvrtá exkurze do mikro (i když teď už spíš makro) světa zabijáků, může se vám stát, že už toho budete trochu přecpáni.

Klikař Hank – 1. řada | HBO Max

Příběh Hanka Deverowa mladšího, profesora, který je lapený mezi úmornou prací na podfinancované vysoké škole v Pensylvánii, svou ženou Lily a sebestředným učitelským sborem na katedře anglického jazyka, již vede. Komediální seriál od tvůrců Kanclu a Myšlenek zločince. V hlavní roli se představil oblíbený herec Bob Odenkirk.

Naše planeta – 2. řada | Netflix

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. Podívejte se na úžasné putování miliard zvířat, která pravidelně překonávají obrovské dálky, i když jim to nebezpečně komplikuje změna klimatu. Od tvůrců Zázračné planety. Vypráví držitel cen Emmy a BAFTA Sir David Attenborough.

Smartless na cestách – 1. řada | HBO Max

Šest měst. Tři přátelé. Jedno nezapomenutelné turné. Will Arnett, Jason Bateman a Sean Hayes nechávají diváky nahlédnout do zákulisí svého turné k podcastu SmartLess. Trojice cestuje z města do města, kde se k nim připojují slavní hosté včetně Conana O’Briena a Willa Ferrella.

Stan Lee | Disney+

100 let snění. 100 let tvoření. 100 let Stana Leeho. Očekávaný dokumentární film vypráví o zrodu komiksového mozku, který stojí za oblíbenými postavami Spider-Mana, Fantastické čtyřka, Iron Mana, Nicka Furyho a stovky dalších. Dokument nabídne archivní záběry a ukáže Stana Leeho v novém světle.

Star Trek: Podivné nové světy – 2. řada | SkyShowtime

Tísňové volání přinutí Spocka, aby letěl s USS Enterprise a posádkou do pochybné části vesmíru. Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. Nejlepší novodobý Star Trek seriál, za kterým stojí ostřílení tvůrci Akiva Goldsman a Alex Kurtzman. Již jedenáctý seriál tohoto universa je ve skutečnosti spin-offem Star Trek: Discovery.

The Grand Tour – Eurocrash | Prime Video

The Grand Tour se po necelém roce vrací na startovní čáry, po skandinávském speciálu totiž přichází snad ještě očekávanější epizoda nazvaná Eurocrash. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vydávají na epickou cestu dlouhou 1400 mil z polského Gdaňsku přes Slovensko, Maďarsko a Slovinsko. Jeremy Clarkson se v očekávaném speciálu svezl například ve Škodě 1100 OHC z roku 1957, Richard Hammond pak v Polsku naboural vzácnou historickou formuli vyrobenou v Československu.

The Walking Dead: Dead City – 1. řada | AMC+

Seriál sleduje Maggie a Negana, kteří cestují na postapokalyptický Manhattan odříznutý od pevniny a hledají Maggiina uneseného syna Hershela.  Rozpadající se město je plné chodících mrtvých a obyvatel, kteří si z New Yorku udělali svůj vlastní svět plný anarchie, nebezpečí a hrůzy. The Walking Dead: Dead City je již pátým seriálem ze světa Živých mrtvých. Novinku momentálně nenabízí žádná streamovací služba dostupná v Česku, což zcela jistě zapříčiní vlnu pirátského stahování.

Vyproštění 2 | Netflix

Australský specialista na špinavou práci Rake jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. Do hlavní role se vrací herec Chris Hemsworth, který se proslavil především jako Thor z marvelovských projektů. Ačkoli film produkují bratři Russoové, režie se jako u předchozího dílu ujal Sam Hargrave.

Starší filmy nově na Netflixu

Na Netflix se ve čtyřiadvacátém týdnu vrátil skvělý napínavý snímek odehrávající se na počítačových obrazovkách a sociálních sítích Pátrání, Netflix znovu nabízí také L. A. – Přísně tajné (nedávno doputoval také na HBO Max) a Až na krev, které přineslo Danielovi Day-Lewisovi již druhého Oscara v kariéře. Za pozornost stojí i Sázka na nejistotu, Sexbomba od vedle, Venom 2 nebo Assassin’s Creed. Na Netflix debutovaly ještě dva české snímky Služka (2023) a Pánský klub (2022).

Starší filmy nově na HBO Max

Ani HBO Max úplně nelenilo. V nabídce oblíbeného streamu se objevil Tarantinův majstrštyk Nespoutaný Django, oba díly komediálního remaku 21 Jump Street (Johnny Depp má cameo v prvním z nich), úspěšný český animák Myši patří do nebe, Mimořádná událost nebo Vlastníci. Do nabídka doputovaly ještě Horké letní noci (2018) s Timothéem Chalametem.

Halloween končí na SkyShowtime

Nová trilogie s dnes už kultovním slasherovým zabijákem Michaelem Myersem došla do svého finále v minulém roce. Zatímco první díl z roku 2018 s tradičním názvem Halloween si získal nadšené ohlasy a zejména skalní fanoušci kultovní hororové série byli spokojeni, jeho zbylá dvě pokračování měla odezvu podstatně horší. Halloween končí se dokonce zařadil mezi nejhorší díly více jak čtyřicetileté ságy. Jeho sledování tak doporučujeme pouze na vlastní nebezpečí.

Čti také: Tipy na víkend z minulého týdne – Druhý Avatar, dokumentární Arnold nebo zábavná fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů