Téměř pětiminutová nálož akce. Finální trailer Rychle a zběsile 10 dává ochutnat z vrcholů celého filmu

Foto: Universal Pictures

Začalo to driftováním v ulicích Los Angeles, končí to záchranou celého světa. Finální trailer Rychle a zběsile 10 nabízí téměř pět minut neutuchající akce, která dává ochutnat z highlightů celého filmu. Fanoušci série, která posouvá laťku každým dílem (v dobrém i špatném slova smyslu) ale nemusí smutnit, filmová rodina Vina Diesela se po tomto filmu vrátí minimálně ještě dvakrát (prozradil to sám představitel titulní role na červeném koberci v Říme).

S blížícím se uvedením Rychle a zběsile 10 v kinech, se na internetu objevují první recenze. Zatímco ohlasy ze světového premiéry v Říme vlily do krev značnou dávku optimismu, první dvě stovky hodnocení na IMDB zatím nenaznačují, že by se děly zázraky. Skóre 5, 6 z deseti je silně za očekáváním, nicméně vlastní názor si uděláme už tento týden, kdy je v plánu česká premiéra.

Ani ten nejrychlejší řidič na světě nedokáže ujet před minulostí. Zjistí to i drsňák Dominic Toretto, kterému osud přihrál do cesty nejzáludnějšího nepřítele. Muže, jehož kdysi připravil o všechno, a který mu to chce vrátit i s úroky. Rychle a zběsile, jedna z nejdelších filmových ság, píše jednu ze svých posledních kapitol.

Desáté Rychle a zběsile láká na opravdu nabitou hereckou sestavu. Vrací se pochopitelně Vin Diesel, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, chybět nebudou ani Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Charlize Theron a Helen Mirren. Velkou zvědavost rovněž vzbuzují nové tváře – záporák Jason Momoa a Brie Larson. V menších rolích pak uvidíme Johna Cenu a Josona Stathama.

Režisérem Rychle a zběsile 10 je známý Louis Leterrier, tvůrce Kurýra a Podfukářů, který se v posledních letech zabydlel na Netflixu. Pro něj natočil úspěšného seriálového Lupina, Temný krystal: Věk vzdoru a francouzskou akční komedii Zase nepoužitelní.

Rychle a zběsile 10 má českou premiéru 18. května.

Foto: Universal Pictures

Další: Vatikán srovnaný se zemí. Trailer Rychle a zběsile 10 je opět za hranou