Vatikán srovnaný se zemí. Trailer Rychle a zběsile 10 je opět za hranou

Foto: Universal Pictures

Vyšinutý záporák v podání Jasona Momoy zatápí filmové rodině Vina Diesela v nejnovějším traileru k pravděpodobně předposlednímu dílu Rychle a zběsile. V desátém filmu série se vrátí na plátna kin celá řada známých tváří, chybět nebude ani nově příchozí Brie Larson, která se nedávno představila v nenáviděném traileru komiksovky Marvels.

Ani ten nejrychlejší řidič na světě nedokáže ujet před minulostí. Zjistí to i drsňák Dominic Toretto, kterému osud přihrál do cesty nejzáludnějšího nepřítele. Muže, jehož kdysi připravil o všechno, a který mu to chce vrátit i s úroky. Rychle a zběsile, jedna z nejdelších filmových ság, píše (možná) svou předposlední kapitolu.

„Když jsme točili první film, byl to malý rodinný film, který vznikal v uličkách Los Angeles. Nikoho z nás nenapadlo, že se ve finále budeme prohánět po celém světě. A že pro nás bude nejdůležitějším tématem rodina,“ vypráví producent a hlavní hvězda ságy Vin Diesel. Ten navíc slibuje, že desátý díl bude vyvrcholením celé ságy. „Tenhle příběh se jednou musí dovyprávět a já věřím, že si fanoušci ten konec užijí,“ slibuje Diesel. Všichni rychlí a zběsilí zkrátka dorazili na začátek konce své cesty.

Desáté Rychle a zběsile láká na opravdu nabitou hereckou sestavu. Vrací se pochopitelně Vin Diesel, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, chybět nebudou ani Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Charlize Theron a Helen Mirren. Velkou zvědavost rovněž vzbuzují nové tváře – záporák Jason Momoa a Brie Larson. V menších rolích pak uvidíme Johna Cenu a Josona Stathama.

Režisérem Rychle a zběsile 10 je známý Louis Leterrier, tvůrce Kurýra a Podfukářů, který se v posledních letech zabydlel na Netflixu. Pro něj natočil úspěšného seriálového Lupina, Temný krystal: Věk vzdoru a francouzskou akční komedii Zase nepoužitelní. Režisér se určitě nenachází v jednoduché pozici, po zpackaném devátém dílu má série co napravovat.

Rychle a zběsile 10 má premiéru 18. května 2023.

Foto: Universal Pictures