Marvels: Tři hrdinky zachraňují vesmír v prvním traileru

Foto: Marvel

Superhrdinskému žánru začíná téct do bot. Filmy nevydělávají tolik, kolik by měly, jejich kvalita navíc padá dolů. Ve šlépějích posledního Ant-Mana se rozhodně nepokusí jít nová marvelovka Marvels, ve které spojí síly tři hrdinky známé z minulých projektů tohoto komiksového giganta. Trailer slibuje odlehčenou zábavu, další návrat Nicka Furyho a jedno velké vesmírné dobrodružství.

Carol Danvers, známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan, alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau, z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

Zatímco Captain Marvel se publiku představila ve vlastním filmu v roce 2019, Monica Rambeau zažila premiéru v seriálu WandaVision, Kamalu Khan zase známe z dětinského seriálu Ms. Marvel. V nadcházejícím filmu titulním hrdinkám opět propůjčily svůj obličej Brie Larson, Teyonah Parris a Iman Vellani.

Film má premiéru v kinech 9. listopadu 2023.

Foto: Marvel