Trailer na Insidious: Červené dveře je napěchovaný hrůzou

Foto: Sony Pictures Releasing

První dva filmy ze série Insidious patří k tomu nejlepšímu, co kdy uznávaný režisér James Wan natočil. Nadcházející část s podtitulem Červené dveře na původní díly naváže, její příběh se bude odehrávat deset let od událostí Insidious 2 a do hlavních rolí se vrátí původní herci. Právě zveřejněný trailer ukazuje, jakou hrůzu a zděšení mohou diváci čekat tentokrát, ač za kamerou již nestojí zmíněný James Wan.

Děj se odehrává deset let po skončení původních dvou filmů (Insidious 3: Počátek a Insidious: Poslední klíč jsou méně zdařilými prequely). Josh Lambert se vydává na východ, aby vysadil svého syna Daltona na idylické univerzitě porostlé břečťanem. Daltonův vysokoškolský sen se však změní v noční můru, když se náhle vrátí potlačovaní démoni jeho minulosti.

Režisérem již pátého filmu ze světa Insidious je samotný Patrick Wilson, představil titulní role. Kromě něj se ve filmu objeví také Ty Simpkins, Rose Byrne, Lin Shaye nebo Barbara Hershey. Scénář napsal Scott Teems, jeden z autorů hororu Halloween zabíjí (2021) nebo loňského fiaska podle Stephena Kinga Žhářky. Insidious: Červené dveře jsme zařadili mezi nejočekávanější horory tohoto roku.

Insidious: Červené dveře mají českou premiéru 6. července 2023.

Foto: Sony Pictures Releasing