Sestry v sedle: Komedie v jeptiškovském provedení

Foto: Bohemia MP

Po francouzském filmu Přípitek, který byl uveden v červnu 2021, je nový celovečerní film Laurenta Tirarda opět komedií. Sestry v sedle, jenž režíruje Laurent Tirard, přijde do kin na konci března. Pojďme se společně podívat, co nás v této komedii čeká a nemine.

Po filmech Návrat hrdiny, Přípitek, Mikulášovy patálie a Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva je snímek Sestry v sedle devátým celovečerním filmem Laurenta Tirarda. V tomto filmu, k němuž napsal i scénář, režíruje celou řadu hereček. Počínaje Valérií Bonneton, ale také Camille Chamoux, Claire Nadeau, Guilaine Londez a Louise Malek. François Morel, kterého uvidíme již v dubnu ve filmu Nic pro mě, se v tomto filmu také objeví. Film Sestry v sedle zařadili i do soutěže filmového festivalu Alpe d’Huez 2023, stejně jako À la belle étoile.

O čem film vlastně pojednává? Pro záchranu místního pobytového zařízení pro závislé seniory je pět lehce potrhlých jeptišek ochotno udělat cokoli. Včetně účasti v cyklistickém závodě o výhru. Jediná nevýhoda je, že jim to na kole vůbec nejde. A aby toho nebylo málo, nejsou jediné, kdo se případu věnuje.

Do kin tato francouzská komedie vstoupí již 31. března 2023.

Foto: Bohemia Motion Pictures