12 výborných novinek na víkend (nejen) na Netfixu

Foto: Barbar (20th Century Studios), Ďáblova hodina (Prime Video), Na západní frontě klid (Netflix)

Sezóna hororů v plném proudu, ještě před samotným Halloweenem jich streamovací služby nabídly celou řadu. Netflix v týdnu naservíroval mrazivý thriller podle skutečné události Dobrá sestra s Jessicou Chastain, prvních šest hodinových povídek z Kabinetu kuriozit Guillerma del Tora, premiéru měl jeden z nejsilnějších filmů tohoto roku, moderní zpracování Na západní frontě klid. Disney+ nabídlo jeden z nejlépe hodnocených hororů roku – Barbar, temný seriál doputoval rovněž na Prime Video (Ďáblova hodina), stejná platforma pak uvedla horor Utíkej, miláčku, utíkej talentované režisérky Shany Feste. O víkendu se pochopitelně vyplatí zapnout i HBO Max.

Barbar

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. (Disney+)

Big Mouth – 6. řada

Životy dospívajících kamarádů se převrátí vzhůru nohama, jakmile udeří puberta a její zázraky i hrůzy. Ztřeštěná komedie od kámošů Nicka Krolla a Andrewa Goldberga, tvůrců Griffinových. (Netflix)

Dobrá sestra

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. Mrazivý thriller podle skutečnosti s výbornými hereckými výkony. (Netflix)

Ďáblova hodina – 1. řada

Peter Capaldi a Jessica Raine v hlavních rolích tohoto napínavého šestidílného psychologického thrilleru. Lucy se budí každou noc přesně ve 3:33. Nic v jejím životě už dlouho nedává smysl. Ale odpovědi jsou někde tam venku, na konci stopy brutálních vražd. (Prime Video)

Já jsem stalker – 1. řada

V tomhle dokumentárním seriálu vypráví usvědčení stalkeři a jejich oběti drastické příběhy o obtěžování, zneužívání a dalších zločinech. První řada nabídla hned pět mrazivých příběhů. (Netflix)

Joe Pera si chce povídat – 1. řada

Učitel z Michiganu se zabývá tématy, jako jsou palačinky, borůvky, vejce, toasty, klobása, slanina, anglické muffiny, káva, pomerančový džus, javorový sirup, vafle, kukuřičný chléb a jahody. (HBO Max)

Kabinet kuriozit Guillerma del Tora – 1. řada

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. Uvolněno bylo prozatím šest povídek, každá z nich má rovnou hodinu. (Netflix)

Na západní frontě klid

Sotva sedmnáctiletý Paul jde za první světové války bojovat na západní frontu. Naverbovat se nechal s nadšením, to se ale v brutální realitě zákopů rychle vytrácí. Nová adaptace válečného románu je označována za jeden z nejsilnějších filmů tohoto roku. (Netflix)

Paralelní matky

Janis a Ana se potkávají v nemocničním pokoji, kde se připravují na porod. Obě jsou nezadané a obě otěhotněly neplánovaně. Janis, která je ve středním věku, se na miminko těší. Puberťačka Ana je vyděšená. (HBO Max)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi – 1. řada

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Utíkej, miláčku, utíkej

Po večeři s klientem začne být matka samoživitelka pronásledována monstrózním a zdánlivě nezastavitelným útočníkem v děsivém a temném thrilleru. Horor od talentované režisérky Shany Feste. (Prime Video)

Wendell a Wild

Dva podlí démoni uzavřou dohodu s mladou fanynkou punkrockové hudby, aby mohli zmizet z podsvětí a splnit si velké sny v Zemi živých. Od režiséra Henryho Selicka, tvůrce bizarního hitu Koralína a svět za tajnými dveřmi. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne