14 předních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: Ztracené město (Paramount Pictures), Jan Koller - Příběh obyčejného kluka (Bohemia MP), Médium (Prime Video)

Předposlední říjnový víkend ve znamení očekávaných novinek od Netflixu, slušný příděl titulů nabídly i konkurenční služby. České Voyo uvedlo fotbalový dokument Jan Koller – Příběh obyčejného kluka, Prime Video hlásí příchod Média s Chloë Grace Moretz, Apple TV+ pro změnu skvěle obsazený film Raymond & Ray. Již vzpomínaný Netflix láká na druhé Barbary, dokumentární minisérii od tvůrců Od koťátek pracky pryč! – Dívka z Vatikánu, premiéru mělo také vlažně přijaté fantasy Škola dobra a zla, bez ohlášení se na Netflixu objevila česká komedie Mimořádná událost. HBO Max nabídlo nové řady Ramyho nebo dokumentární série Slib.

Barbaři – 2. řada

Římský důstojník čelí volbě mezi mocnou říší, ve které byl vychován, a kmenem, ke kterému patří. Jeho oddanost dvěma znesvářeným stranám vyústí v epický historický střet. Nová řada německého dobrodružného seriálu. (Netflix)

Dívka z Vatikánu: Zmizení Emanuely Orlandi – minisérie

V roce 1983 zmizela v Římě patnáctiletá Emanuela Orlandi, když se vracela z hudební školy. Ani několik desetiletí nestačilo Vatikánu na objasnění, co se s ní stalo. Od režiséra znepokojivé dokumentární série Od koťátek pracky pryč!(Netflix)

Jan Koller – Příběh obyčejného kluka

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story „Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. (Voyo)

Médium – 1. řada

Mladá žena z malého appalačského městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování… ale zde na ni čeká překvapení. (Prime Video)

Mimořádná událost

Ve vlaku, který nečekaně změní směr, musí skupinka výstředních cestujících spojit síly, aby všichni živí a zdraví dorazili do cíle. Česká komedie od režiséra diváckého hitu Vlastníci, natočená podle neskutečné události. (Netflix)

Neznámí

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. Thomas M. Wright za kamerou, před ní Joel Edgerton a Sean Harris. (Netflix)

Od nuly – 1. řada

Umělkyně se v Itálii zamiluje do kuchaře a vydá se s ním na cestu plnou lásky, bolesti, vytrvalosti a naděje přes několik kontinentů, napříč různými kulturami. Seriálové romantické drama, ve kterém hraje Zoe Saldana. (Netflix)

ONI: Příběh Hromovládce – 1. řada

V mystickém světě japonských bohů a duchů vyrazí odvážná holka ve stopách svého záhadného otce, aby objevila svoje skutečné schopnosti. Čtyřdílná série od debutujícího Daisuke ‚Dice‘ Tsutsumi, držitele Oscara za nejlepší animovaný kraťas. (Netflix)

Ramy – 3. řada

Ramy je Američan egyptského původu, který podstupuje duchovní cestu. Seriál zkoumá, jaké to je zmítat se mezi muslimskou komunitou, pro níž je život morální zkouškou, a generací mileniálů, která ve své existenci nenachází hlubší smysl. (HBO Max)

Raymond & Ray

Nevlastní bratři Raymond a Ray se shledávají po smrti otce, se kterým si nebyli blízcí. Zjistí, že jeho posledním přáním je, aby mu společně vykopali hrob. Spolu se vyrovnávají s tím, jací muži se z nich stali díky svému otci, ale i jemu navzdory. (Apple TV+)

Slib – 2. řada

Dokumentární seriál HBO zkoumá skupinu NXIVM, která se ocitla v centru pozornosti poté, co byli její hlavní představitelé – v čele se zakladatelem Keithem Ranierem – obviněni z obchodování s bílým masem, spiknutí a organizovaného zločinu. (HBO Max)

Škola dobra a zla

Nejlepší kamarádky Sophie a Agatha se nečekaně ocitnou v kouzelné škole pro budoucí hrdiny a padouchy z pohádek. Přežije jejich přátelství tuhle velkou zkoušku? V knižní adaptaci se představili Laurence Fishburne nebo Charlize Theron. (Netflix)

Uncharted

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zákeřní konkurenti. (HBO Max)

Ztracené město

Alan z obálek spisovatelky Loretty je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář spisovatelku unese přímo před jeho očima. Hvězdně nabitá dobrodružná komedie. (HBO Max)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne