12 výborných novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: Big Shot: Hvězdný trenér (Disney+), Candy: Smrt v Texasu (Hulu), Vyšehrad: Fylm (Bioscop)

Netflix láká na novou hororovou minisérii od tvůrce Dahmera Vidím vás, premiéru měla také Svatá rodina s hvězdou Papírového domu a švédský Playlist od autorů komediálního hitu Vánoce u našich. HBO Max v týdnu nadělilo festivalové pecky, Baladu o bílé krávě, lechtivou komedii Malá smrt nebo nové zpracování Šachové novely. Zajímavé novinky se objevily také na Disney+, kam zavítala minisérie z produkce Hulu – Candy: Smrt v Texasu a druhá řada Big Shot: Hvězdného trenéra. Za pozornost stojí i příchod filmového Vyšehradu na online videotéky, na streamu rovněž vyšlo Všechno, všude, najednou.

Balada o bílé krávě

Minin život se obrátí vzhůru nohama, když se dozví, že její manžel Babak nespáchal zločin, za který byl odsouzen a popraven. Úřady se za chybu omluví, vdově slíbí finanční odškodnění a tím pro ně záležitost končí. Ne tak pro Minu. (HBO Max)

Big Shot: Hvězdný trenér – 2. řada

Poté, co basketbalový trenér přijde kvůli výbuchu hněvu o své místo v univerzitní lize, musí přijmout místo na elitní soukromé střední škole, aby se pokusil zachránit to, co zbylo z jeho kariéry a pověsti. (Disney+)

Candy: Smrt v Texasu – 1. řada

Píše se rok 1980, Candy Montgomeryová je žena a matka v domácnosti, která udělala všechno správně – ale když v ní narůstá tlak konformity, její činy volají po troše svobody. Dokud jí někdo neřekne, aby byla zticha. A bude to mít smrtící následky. (Disney+)

Lidé

Erik Blake svolává tři generace své pensylvánské rodiny na oslavu Dne díkůvzdání do dceřina bytu na Manhattanu. Když padne noc a ze tmy se začnou vynořovat děsivé věci, vyplují na povrch také nejhlubší obavy celé sešlosti… (HBO Max)

Malá smrt

Originální komedie o sexu, lásce, vztazích a tajných tužbách spořádaných obyvatel poklidného předměstí australského Sydney. Malá smrt, což v australském slangu znamená orgasmus, vypráví o tom, co se stane, když lidé řeknou, po čem skutečně touží… (HBO Max)

Playlist – 1. řada

Fiktivní příběh o švédském podnikateli v moderních technologiích, který s partnery vymyslí legální streamovací platformu a převrátí tím hudební průmysl vzhůru nohama. Švédská minisérie od tvůrců komediálního hitu Vánoce u našich. (Netflix)

Svatá rodina – 1. řada

Rodina, která skrývá děsivé tajemství, chce začít nový život v Madridu. Vztahy s místními ale její plány komplikují a minulost ji pomalu dohání. Španělský dramatický seriál od tvůrce Květinového domu. V hlavní roli Najwa Nimri z Papírového domu. (Netflix)

Šachová novela

V roce 1938, kdy nacistická vojska vpadnou do Vídně, se právník Josef Bartok snaží se svou ženou uprchnout do Spojených států, ale je zatčen a vyslýchán gestapem. Svůj pobyt v samovazbě přežívá jen díky knize rozborů šachových partií světových šachistů. (HBO Max)

Šantaram – 1. řada

Vězeň na útěku Lin Ford hledá úkryt v rušných ulicích Bombaje osmdesátých let. Jako zdravotník se ujme místní chudiny a na dlouhé cestě k vykoupení nečekaně najde lásku, přátelství a odvahu. (Apple TV+)

Vidím vás – 1. řada

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. Další hororová podívaná od Ryana Murphyho, tvůrce nedávného hitu Dahmer. (Netflix)

Všechno, všude, najednou

Starší čínská imigrantka Evelyn Wang se ocitá v bláznivém dobrodružství, ve kterém se pokouší zachránit svět tím způsobem, že prozkoumá paralelní vesmíry se životy, které mohla mít. (KVIFF TV)

Vyšehrad: Fylm

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy, uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. (iTunes)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne