Na západní frontě klid: Mrazivý trailer nabízí hrůzy první světové války

Foto: Netflix

Před světovou premiérou filmu Na západní frontě klid, která se uskuteční koncem tohoto týdne na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, zveřejnil Netflix první trailer. Ten přináší pohled na hrůzy první světové války.

Nová adaptace pochází od německého režiséra Edwarda Bergera, který napsal scénář společně s Ianem Stokellem a Lesley Patersonovou. V hlavní roli Paula Bäumera, vojáka, který se dobrovolně zapojí do válečného úsilí po boku svých spolužáků, se představí Felix Kammerer. Brzy se jeho postava setká tváří v tvář s hrůzami války a nekonečnou tragédií.

Film Na západní frontě klid je adaptací stejnojmenného románu německého spisovatele Ericha Marii Remarqua, který byl v roce 1929 v celé Evropě zakázán pro své výrazně protiválečné vyznění. Román byl několikrát adaptován, mimo jiné v roce 1930 – rok po vydání knihy – a znovu v roce 1979. Příběh popisuje pohled vojáka ze zákopů první světové války, který vychází z Remarqueových válečných zážitků. Film bude vycházet ze stejné předlohy jako román a oscarová adaptace z roku 1930. Ještě před samotnou premiérou se o Bergerově adaptaci začíná mluvit jako o adeptovi na Oscara. Německo totiž film vybralo jako svého oficiálního kandidáta.

Trailer nám nabízí pohled na Daniela Brühla v roli německého diplomata, který v posledních dnech války vyjednává o kapitulaci Německa. Dále si ve filmu zahrají Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Adrian Grünewald, Tobias Langhoff a Anton von Lucke.

Film vstoupí do kin v Německu 29. září. Na Netflix se dostane 28. října.

Foto: Netflix