Elvis: První trailer k filmu o králi rokenrolu

Foto: Warner Bros.

Od úspěchu Bohemian Rhapsody (2018) zažíváme boom životopisných filmů o hudebních legendách. V nedávné době měli premiéru také Rocketman o Eltonu Johnovi nebo méně úspěšný Stardust o Davidu Bowiem. K těmto jménům se připojil také Elvis, kterého přivede na plátno věhlasný Baz Luhrmann.

Baz Luhrmann snímek nejen režíroval, ale také spolupracoval na scénáři společně s Craigem Pearcem a dalšími scenáristy. Luhrmann a Pearce společně vytvořili nezapomenutelné filmy, jako je Velký Gatsby (2013), Romeo a Julie (1996) nebo Tanec v srdci (1992), v nichž hudba hraje významnou roli.

Jejich nejúspěšnější snímek je však muzikál Moulin Rouge! (2001). Životopisný hudební snímek o Elvisovi je tak skvělým námětem, při jehož realizaci mohou zužitkovat své nabyté zkušenosti. To lze ostatně poznat již z vizuálně uhrančivého a skvěle sestříhaného traileru.

Elvise ztvární Austin Butler, který si například zahrál menší role ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019) nebo Mrtví neumírají (2019). Důležitou roli manažera Toma Parkera představí slavný Tom Hanks, dále se ve filmu objeví i Olivia DeJonge nebo Dacre Montgomery ze seriálu Stranger Things.

Elvis bude mít v kinech premiéru 23. června 2022.

Foto: Warner Bros.