Stardust: Předem odepsaný film o Davidu Bowiem?

Skoro před pěti lety nás opustil David Bowie, legenda, která svou největší slávu zažila v 70. a 80. letech. Bowie však nezůstal jen u hudby. Objevil se například ve fantasy filmu Labyrint nebo v Nolanově dramatu Dokonalý trik. David Bowie byl a zůstává legendou, není tedy divu, že životopisný film o jeho životě na sebe nenechal dlouho čekat.

Film sleduje počátky Davida Bowieho, který se na každém rohu setkává s odmítnutím. Odmítají ho nahrávací studia, tak diváci. Lidé a svět na něj ještě nejsou připravení. Naštěstí v něm Rob Oberman z Mercury Records vidí potenciál a předpovídá, že se z něj stane jedna z největších hvězd Ameriky. Oberman ale zjišťuje, že Bowiho osobnost je jiná, než diváci chtějí a David si to začíná uvědomovat taky. Ví, že mu jde o splnění snu a navíc o zaopatření své těhotné manželky Angie. Proto musí schovat své právě já a nechat vyniknout osobnost, kterou všichni chtějí vidět.

Stardust je terčem negativních komentářů ještě před uvedením širšímu publiku. Fanoušci se shodují, že obsazení Johnnyho Flynna do titulní role je absolutním přešlapem vedle, a jeho Bowie má k pravému Bowiemu hodně daleko. Co je však zarážející, životopisný snímek o jednom z největších hudebníků všech dob nesmí na žádost zpěvákovy rodiny zahrát žádnou z Bowieho skladeb… To určitě nevěstí nic dobrého.

Film napsal a zrežíroval Gabriel Range, tvůrce snímku Otrokem. Do hlavní role Bowieho si vybral poměrně neznámého herce Johnnyho Flynna. Ten se objevil například po boku Anne Hathaway ve filmu Poslední píseň nebo v dobové komedii Emma. Jeho filmovou manželku Angie ztvární herečka z Hunger Games a Sucker Punch Jena Malone.

Film vstoupí do vybraných kin a na VOD 25. listopadu 2020.

Plakát ke snímku Stardust.