Konec roku nabídne tři očekávané kino premiéry

Foto: West Side Story (20th Century Studios), Spider-Man: Bez domova (Marvel Studios), The Matrix Resurrections (Warner Bros.)

První prosincový čtvrtek nabídl povedené historické drama Benedetta od režiséra Paula Verhoevena. Konec roku však nabízí mnoho dalších očekávaných premiér.

West Side Story

Ve druhém týdnu se můžeme těšit na klasický muzikál West Side Story. Tentokrát ovšem pod režisérským vedením nikoho menšího než Stevena Spielberga. A již z traileru jde poznat, že půjde o velmi povedené zpracování, jak po stránce hudební, tak i vizuální. V titulních rolích se představí Rachel Zegler či Ansel Elgort, známý především z Baby Drivera. (9. prosince)

Spider-Man: Bez domova

Následující týden se v českých kinech uvede jeden z nejvíce očekávaných marvelovských filmů vůbec. Důvodem je návrat starých padouchů (a možná i hrdinů) z předešlých snímků o Spider-Manovi, kterého ztvárnil Tobey Maguire a Andrew Garfield. Marketingová kampaň postupně odhalila Doctora Octopuse, Electra, Green Goblina a další padouchy. Režii měl na starosti Jon Watts a jde tak o jeho třetího Spider-Mana s Tomem Hollandem. Před nedávnem se ještě počítalo s tím, že jde o Hollandovo poslední vystoupení v roli Pavoučího muže. Producentka Amy Pascal ale oznámila, že Spider-Man u Marvelu zdaleka nekončí a dočkáme se ještě dalších tří pokračování. (16. prosince)

The Matrix Resurrections

Očekávaného čtvrtého dílu věhlasné filmové série Matrix se dočkáme těsně před Vánoci. Nejnovější trailer po vizuální stránce vskutku vyniká a dokáže fanoušky na jedné straně navnadit na příběh a na straně druhé o příběhu mnohé neprozradit. Očekávání je skutečně velké a doufejme, že se Resurrections stane opět tak vlivným filmem, jako jeho předchůdci. Do svých rolí se navrací Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a také Lana Wachowski, jež se tentokrát režie ujala sama. (23. prosince)