Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství bude zřejmě temnou záležitostí

Foto: Marvel

Kdo už viděl Spider-Mana: Bez domova a proseděl přitom celé závěrečné titulky, ten viděl trailer na nového Doctora Strange dřív. Někteří se ovšem do kina nedostali, a tak ho mohou vidět teprve teď po jeho zveřejnění. Jistě mnoho z nás ví, že režisérem je tentokrát Sam Raimi. Toho si pamatujeme například díky kultovnímu hororu Lesní duch a taky díky trilogii o Spider-Manovi s Tobeym Maguirem. Znalcům těchto Raimiho filmů je určitě jasné, že do nového Doctora Strange vložil několik prvků hororu.

První trailer na druhý sólový film s trochu arogantním, trochu egoistickým a dobro konajícím kouzelníkem povzbuzuje očekávání alespoň několika málo hororových prvků. Film sice neláká na jumpscary nebo krvavé výjevy, je zde však znatelná znepokojivá temná atmosféra. Celé to maličko působí, jako by se tu Marvel a Raimi snažili o komiksový film s prvky spíše klasického než současného moderního hororu (ale v tom se dost možná pletu).

Temná atmosféra se zde odráží už v tonalitě záběrů. Některé totiž hrají všemožnými barvami, tak jako tomu bylo už v prvním díle. Všechny záběry zde působí sice barevně bohatě, ale trochu tmavě, potemněle. Tedy vyjma těch, které jsou temně zbarvené vyloženě celé.

Dalším hororovým prvkem zřetelným už z traileru je přítomnost docela nepěkných monster. Dále se zde na konci objevuje jakési temné, zlé dvojče Doctora Strange.

Musí se ale upozornit na jednu věc. Jestli bude mít film stále blíže ke komiksové zábavě, nebude mít až příliš silné hororové prvky. Mohlo by to být podobné Raimiho pavoučí trilogii, kde tyto prvky sice jsou, nicméně není jich mnoho.

Na závěr se ještě musíme pozastavit nad tím, že tento film zřejmě naváže na události ještě čerstvého, rekordy trhajícího dílu Spider-Mana s Tomem Hollandem. Doctor Strange zde nejspíš potrestají jiné entity fikčního světa za jeho činy, které nechtěně vykonal, když ho Peter požádal o pomoc.

Foto: Marvel