10 posledních českých filmů, které přidal Netflix

Foto: Bohemia MP, Falcon, Bontonfilm

Přidávání českých filmů na Netflix v posledních měsících mírně drhlo, nedávno se však v obsahu objevily minimálně tři zajímavé novinky. Netflix do něj uvedl český thriller Amnestie odehrávající se v roce 1989, nejlepší českou pohádku posledních let Princeznu zakletou v čase a divácký hit Poslední aristokratku režiséra Vejdělka. Pro posledních deset českých filmů na Netflixu jsme však museli zabrousit až do března tohoto roku. Ve výběru nechybí dva slovenské dokumenty, které snad nikoho neurazí.

Amnestie

Tři rodiny se po sametové revoluci vyrovnávají s následky prezidentských amnestií, které vyvrcholily největší vězeňskou vzpourou v dějinách Československa.

Afrikou na pionýru (slovenský dokument)

Dokument o partě dobrodruhů, kteří se rozhodli projet Afriku na motorce. Cestou se kochají krásami přírody a řeší přitom nejrůznější trable.

Attila (slovenský dokument)

Sportovní dokument, který nabízí pohled do zákulisí světa smíšených bojových umění a sleduje přitom životní příběh šampiona Attily Végha.

Babovřesky 2 a 3

Drbna Horáčková je zpátky a zase má něco za lubem. Zamane si, že dá vnučku dohromady s hokejistou, a chce se pomstít starostovi.

Hodinářův učeň

Aby si mohl vzít dceru mistra hodináře, musí se mladý učeň Urban vypravit do světa a najít bájné hodinky, které umí předpovídat smrt.

K2 vlastní cestou (český dokument)

Dokument o odhodlané matce dvou dětí, která se po zdolání Mount Everestu rozhodla navzdory pochybám a nebezpečím zlézt i obávanou K2.

Poslední aristokratka

Chlápek, co žije s rodinou v New Yorku, zdědí po šlechtických předcích chátrající zámek v Čechách a musí se rozhodnout, jestli ho prodá, nebo ho zkusí zachránit.

Princezna zakletá v čase

Jestli chce zachránit svoje království, musí princezna porazit mocnou čarodějnici a prolomit kletbu, která ji uvěznila v čase.

Příběh tantry (český dokument)

Dokument o tradičních i současných tantrických rituálech – tajemných a provokativních praktikách s kořeny v hinduismu a buddhismu.

Vlastníci

Schůzi, na které se majitelé bytů ve starém činžáku zkoušejí domluvit, jak dům zachránit, poznamenají jejich rozdílné charaktery i osobní zájmy.

Pokračuj na minulý přehled posledně přidaných českých filmů na Netflix