8 aktualit týdne: Přátelé jsou zase spolu a otevírání kin

Foto: MGM, Netflix, Universal Pictures

Kdo natočí Batgirl, s kým bude bojovat Doctor Strange a jak dopadlo deváté pokračování Rychle a zběsile? Osm hlavních aktualit ze světa filmu.

Přátelé: Zase spolu na HBO GO

Ano, hlavní představitelé kultovního sitcomu se po dlouholetých spekulacích a následného odkládání kvůli pandemii skutečně objeví na obrazovkách společně. Nepůjde však o klasickou epizodu Přátel, herci si spíše zavzpomínají, zavedou nás tam, kde se seriál natáčel a podobně. Přátelé: Zase spolu bude uveden i na HBO GO od 27. května. Více informací o očekávaném speciálu naleznete zde.

Levnější varianta HBO Max v červnu

Když už je řeč o HBO GO, neměli bychom zapomenout na HBO Max, která by měla do Česka dorazit už ve druhé polovině tohoto roku a nahradit tak zavedené HBO GO – o rozdílech těchto dvou služeb jsme se více rozepsali zde. Navíc HBO nedávno oznámilo, že zavede i levnější verzi této služby, ovšem s reklamami. Američtí odběratelé si od poloviny června mohou předplatit HBO Max With Ads za necelých 10 dolarů, přičemž klasický HBO Max stojí skoro 15 dolarů za měsíc.

Režiséři Mizerů 3 natočí Batgirl

Adil El Arbi a Bilall Fallah, kteří uspěli s posledním dílem Mizerů, se pouští do projektu, o němž Warner Bros. uvažovalo už dlouho. Batgirl měl původně režírovat Joss Whedon, který stojí za původní verzí Ligy spravedlnosti (2017). Na scénáři pracuje Cristina Hodson, která má s filmy DC Comics mnoho zkušeností – napsala Birds of Prey a také pracovala na scénáři k filmu The Flash, který bude mít premiéru příští rok.

První ohlasy na Rychle a zběsile 9

Ačkoli diváci i kritici, kteří měli možnost tento film vidět v kinech, ocenili stále navracející se motiv rodiny, důležitou součástí celé filmové série, obecnější hodnocení dopadlo spíše negativně. To plyne, jak je u posledních filmů zvykem, z přehnaně stylizovaných, respektive nerealistických akčních scén.

Amazon chce koupit MGM

Objevují se zprávy, že Amazon může odkoupit MGM za částku pohybující se kolem devíti miliard dolarů. Pokud by se tak stalo, nejnovější film s Jamesem Bondem Není čas zemřít bychom našli právě na streamovací službě Amazonu.

Henry Cavill je Highlander

Hlavní roli v očekávaném rebootu Highlander dostal slavný herec Henry Cavill, známý například z jeho ztvárnění Supermana. Highlandera bude točit Chad Stahelski, který se jako režisér proslavil především díky filmové sérii John Wick.

Záporák pro Doctora Strange

Poté, co bylo potvrzeno, že se v dalším díle Doctora Strange objeví Scralet Witch, spekulovalo se, že právě ona bude hlavní záporačkou. Tento týden se ale ukázalo, že hlavní zápornou postavou může být Shuma-Gorath, která v komiksech patří k těm nejhrůznějším entitám, se kterými se Doctor Strange musel vypořádat.

Kdy se otevřou kina?

Dobré zprávy nakonec – od 24. května se konečně otevírají kina. Tedy převážně ty menší, neboť maximální kapacita ve vnitřních prostorech je 500 osob, a navíc se také nesmí prodávat občerstvení. Z těchto dvou důvodů zůstanou zavřeny multiplexy jako je Cinestar. Stejně tak musí mít osoby platný negativní test či jiné varianty potvrzení. V kinech se tak v prvním týdnu objeví snímek Ještě máme čas s Viggem Mortensenem nebo Oscarem ověnčená Nadějná mladá žena.