4 streamy, které budou letos konkurovat Netflixu

Foto: Paramount plus, HBO Max, Disney plus

Nebylo to dávno, kdy jsme mohli zaznamenat vznik streamovací služby Paramount+, která se na americkém trhu snadno uchytila. Ale stejně jako Paramount+, i jiné platformy zatím chybí v tuzemských regionech. Zde je stručný přehled největších streamovacích služeb, které by už letos v Česku měly konkurovat oblíbenému Netflixu.

Disney+

V Českých končinách dlouho očekávaná služba Disney+ by měla být k dispozici od druhé poloviny tohoto roku. Služba svým předplatitelům nabízí filmy a seriály ze světů Marvel nebo Star Wars. Stejně tak budou poskytovány animované filmy nejen od Disneyho ale také od Pixaru, přičemž právě novým pixarovským filmem Duše si služba získala velké množství odběratelů za velice krátkou dobu. K dispozici budou také tituly společnosti 20th Century Fox, dokumenty National Geographic nebo kultovní seriál Simpsonovi. Podobně jako jiné společnosti, i Disney si prozatím nechává některé filmy pro kinodistribuci a jedním z nich je poslední marvelovský snímek Black Widow. V evropských zemích, kde je už Disney+ k dispozici, předplatné činí osm euro měsíčně. Můžeme tedy předpokládat, že se u nás bude pohybovat okolo 200 Kč za měsíc.

HBO Max

Podobně jako Disney+, i HBO Max v Česku odstartuje až v druhé polovině tohoto roku a nahradí tak současné HBO GO. Oproti HBO GO bude umožní Max streamovat ve vyšším rozlišení a s lepším zvukem, díky Dolby Atmos. Na druhou stranu bude ale měsíční předplatné skoro dvakrát vyšší a ze 159 Kč se pravděpodobně vyšplhá na 320 Kč. Podobnou částku platí předplatitelé v Americe. HBO Max poskytuje obsah dalšího komiksového velikána DC Comics, který patří pod Warner Bros. HBO Max se tak stalo domovem pro filmy a seriály této společnosti a krom projektů od DC Comics tak zpřístupní očekávané filmy jako Duna, Godzilla vs. Kong, Matrix 4 nebo Mortal Kombat, jehož trailer boří rekordy v počtu sledovanosti. Právě Warner Bros. je, co se týče uvádění filmů, zatím nejradikálnější ze všech ostatních společností. Zpřístupňuje premiérové filmy na HBO Max souběžně s uvedením v kinech.

Paramount+

Novinkou nejen v Česku ale i v USA je zmíněná streamovací služba Paramountu, která odstartovala teprve minulý týden. Do Česka by měla zavítat tento rok, přesnější datum ale dosud není známo. Každopádně bude poskytovat krom nepřeberného množství obsahu, který má Paramount ve své knihovně k dispozici, i své nové původní pořady. Nabídka se ale v každém regionu mění, tudíž zatím nelze říci nic konkrétního. Za Paramount+ předplatitelé platí deset dolarů bez reklam a šest dolarů s reklamami. Na mezinárodním trhu by se ale měla cena překvapivě pohybovat pouze kolem tří dolarů, respektive 65 Kč za měsíc. Bližší informace o platformě a její distribuci filmů od Paramountu naleznete zde.

Discovery+

Tato platforma bude poměrně netradiční svou nabídkou, kterou tvoří především dokumenty, sportovní přenosy nebo pořady o vaření. Stále ale není jisté, zdali se služby v Česku dočkáme již tento rok, nebo až příští. V Americe měsíční předplatné činí 5 dolarů nebo 8 dolarů bez reklam, tudíž můžeme očekávat podobné ceny i zde.