10 skvělých jihokorejských filmů na Netflixu

Před týdnem jsme se přesvědčili, že japonská tvorba na Netflixu v několika případech stojí za to. Vzhledem k tomu, že se blíží uvedení Čističů vesmíru, jihokorejské sci-fi, která na první pohled připomíná Strážce Galaxie, zaostříme tentokrát na filmy vyrobené právě v Jižní Koreji. A které, pochopitelně, zároveň najdeme na Netflixu.

Along with the Gods

Hasič umírá při požáru a vzápětí se dostává do zásvětí, kde musí projít sedmi zkouškami ryzí osobnosti, aby dosáhl reinkarnace, a zachránil tak svou duši. (bez titulků)

26 Years

Před 26lety bylo státním jednotkám nařízeno zahájit palbu na demonstranty. Tisíce civilistů zemřely. V současnosti se několik dětí zabitých rodičů rozhodne pomstít. (bez titulků)

Drogový král

Nevýznamný pašerák z Busanu v 70. letech skočí po hlavě do ilegálního pašování drog a vyroste až do krále exportu narkotik do Japonska.

Forgotten

Když se mu milovaný starší bratr po únosu vrátí jako úplně jiný člověk, rozhodne se Jin-Seok v tomto zamotaném thrilleru zjistit, co se doopravdy stalo.

Inrang

V roce 2029 elitní policejní jednotka Illang bojuje proti teroristické skupině, která je proti znovusjednocení obou Korejí. Ale poblíž může číhat další nepřítel. (bez titulků)

Ledová archa

Poslední lidé na Zemi přežívají ve vlaku křižujícím celou planetu rozdělení do vagonů podle toho, do jaké společenské vrstvy patří. Není divu, že revoluce je na spadnutí.

Ocelový déšť

V Severní Koreji dojde k vojenskému převratu a jeden zdejší špion se spojí se zástupcem jihu, aby tajnou operací zabránili válce.

Pandora

Když zemětřesení zasáhne korejskou vesnici se zchátralou jadernou elektrárnou, riskují lidé své životy, aby zachránili zemi před bezprostřední katastrofou. (bez titulků)

Telefon

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud.

#Žiju

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven.