20 nejsledovanějších filmů a seriálů na Netflixu tento týden

Vánoční atmosféra pronikla na Netflix a je to znát zejména mezi nejsledovanějšími filmy týdne. Seriálům nadále vévodí silné duo Dámský gambit a Koruna.

20 nejsledovanějších filmů na Netflixu 48. týdne v Česku

Harry Potter na Netflixu se zase těší velké oblibě a mezi deseti nejsledovanějšími filmy uplynulého týdne se umístila hned tři pokračování z čarodějnického světa. V žebříčku se také objevují novinky týdne – Mosul a druhá Vánoční kronika. Nejsledovanějším filmem týdne se překvapivě stalo pokračování Princezny z cukrárny.

20. 6 underground: Tajné operace
19. Bestie
18. Prázdniny v Provence
17. Vražda na jachtě
16. Harry Potter a Princ dvojí krve
15. Mám vás ráda, ať se stane cokoli
14. Harry Potter a Fénixův řád
13. Johnny English znovu zasahuje
12. Dračí záchranáři: Svátky ve Stokučí
11. Sváteční rande

10. Harry Potter a Ohnivý pohár

Čtvrtý rok v Bradavicích. Z velké dálky dorazí mladí čarodějové, se kterými bude ve zrádném Turnaji tří kouzelníků soupeřit i Harry Potter. Čtvrtý film o Harrym Potterovi se v roce 2005 stal nejvýdělečnějším snímkem na světě.

9. Shawn Mendes: In Wonder

Shawn Mendes se v dokumentu, který se natáčel během jeho světového turné, otevřeně rozpovídá o slávě, vztazích i o tom, co ho v branži ještě čeká. V tomhle dokumentu o písničkáři Shawnu Mendesovi se objeví i Camila Cabello nominovaná na Grammy stejně jako Shawn.

8. Harry Potter a Tajemná komnata

Harry nebere vážně Dobbyho varování a vrací se do Bradavic. S Ronem a Hermionou se pustí do vyšetřování záhadné série napadení. První pokračování oblíbené filmové série se v roce 2002 stalo druhým největším kasovním trhákem na světě.

7. Mosul

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. Podle skutečných událostí, jak je zaznamenal časopis New Yorker. Koprodukce bratrů Russoových (Avengers: Endgame).

6. Vánoční kronika

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. V tomto filmu od tvůrců komedie Sám doma a prvních tří dílů Harryho Pottera ztvárnil hlavní roli Kurt Russell.

5. SpongeBob ve filmu: Houba na útěku

Někdo unesl SpongeBobova nejlepšího kámoše Garyho a SpongeBob s Patrikem teď musí vyrazit na ztřeštěnou výpravu daleko za hranice Zátiší Bikin, aby mu zachránili ulitu.

4. Vánoční kronika: druhá část

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse.

3. Princezna z cukrárny

Obyčejná chicagská cukrářka a dáma, která se má stát princeznou, zjistí, že vypadají jako dvojčata. A tak se domluví, že si na Vánoce vymění role. Vanessa Hudgens (Muzikál ze střední, Powerless) hraje dvojroli snoubenky Sama Palladia a přítelkyně Nicka Sagara.

2. Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry je třetím rokem v Bradavicích a zase mu hrozí obrovské nebezpečí. Z vězení totiž unikne Voldemortův přívrženec Sirius Black, který má na Harryho spadeno. Tohle pokračování bylo po uvedení do kin největším kasovním hitem a stalo se druhým nejvýdělečnějším filmem roku 2004.

1. Princezna z cukrárny: Zase vyměněná

Margaretinu vánoční korunovaci zkomplikují trable s láskou, a tak musí přispěchat na pomoc její dvojnice Stacy. Co ale další dvojnice – zmaří jejich plány? Vanessa Hudgens se vrací s trojitou dávkou královských rošťáren. Dále hrají Nick Sagar a Sam Palladio.

Pokračuj na nejsledovanější seriály týdne