18 českých filmů na Netflixu uvedených za poslední měsíc

18 českých filmů na Netflixu

České filmy na Netflixu se těší velké oblibě. Hovoří za to nejen počet filmů, které Netflix pravidelně českým divákům přináší, ale také týdenní statistiky sledovanosti, ve kterých se filmy vyrobené v Česku pohybují mezi nejsledovanějšími tituly vůbec. Za poslední měsíc Netflix uvedl osmnáct českých filmů, jejichž přehled naleznete přímo zde.

Bezva ženská na krku

Čerstvě rozvedená čtyřicátnice chce v životě začít znova. Přijme proto místo učitelky na venkovské škole a nastěhuje se do domu, kde přežívá místíní hrobník.

Burácení

Odseděl si osm let za to, že při obraně svojí holky zabil jejího otce. Teď je ale zpátky na svobodě a rád by se vrátil k ní i mezi kámoše motorkáře. (18. listopadu)

Hastrman

Tajemný šlechtic se vrací na rozpadající se sídlo, kde se sblíží s místní dívkou. Jejich vztah má ale hrozivé následky.

Hmyz

Amatérští herci ztvárnili slavnou alegorii na život v Československu po první světové válce z roku 1922 s názvem Ze života hmyzu.

Instalatér z Tuchlovic

Vynikající a tak trochu natvrdlý instalatér si v klidu žije s mámou na vesnici. Ta se mu ale snaží najít ženu, aby se už konečně odstěhoval.

Jan Palach

Životopisný film o českém politickém aktivistovi Janu Palachovi, který při protestu proti sovětské invazi zašel až do extrému.

Kobry a užovky

Chlap, který toho v životě zatím moc nedokázal, se chytí příležitosti rozjet menší byznys, ale ke dnu ho pořád táhne nezvladatelný bratr. Tohle nemůže dopadnout dobře.

Po čem muži touží

Sukničkář a bývalý šéfredaktor časopisu pro muže v opilosti vysloví přání, díky kterému se ještě víc přiblíží opačnému pohlaví.

Pražské orgie

V sedmdesátých letech dorazí do Prahy americký spisovatel a chce získat nikdy nevydaný rukopis. Tuhle misi mu ale pořádně zkomplikují nečekané překážky.

Prázdniny v Provence

Komedie o trojici rockerů, kteří si vyrazí na jih Francie užili léto plné slunce, lásky a trochu zvrácené zábavy.

Přes kosti mrtvých

Poklidný život inženýrky v důchodu naruší zmizení jejích psů a série vražd místních myslivců. Odhodlaná žena se snaží přijít záhadě na kloub a odhalit pravdu.

Sezn@mka

Letuška dá šanci online seznamce a padne jí do oka uhlazený podnikatel. Ten jí ale zatají, čím se vlastně živí a že je ve skutečnosti ženatý.

Skřítek

Groteska o dysfunkční rodině, které se začne život rozpadat pod rukama, když jim mladší dítě očaruje pěkně zlomyslný skřítek.

Teorie tygra

Veterinář je svědkem toho, jak tchýně nenechá vlastního manžela v klidu ani umřít. Zamyslí se proto nad svým životem a manželstvím a rozhodne se prásknout do bot.

Zahradnictví: Rodinný přítel

Sestry, kterým za druhé světové války gestapo zavřelo manžely, se společně s dětmi snaží přežít. Jedna z nich se navíc sblíží s obětavým lékařem.

Zahradnictví: Dezertér

Ve 40. letech si muž, který se vrátil z nacistického vězení, v Praze znova otevře nóbl kadeřnictví a při tom řeší rodinné trable, vzestup komunismu i svoji minulost.

Zahradnictví: Nápadník

Koncem 50. let 20. století musí láska mladé dvojice odolat vysokým očekáváním ze strany rodičů a taky těžkým zkouškám života v komunistickém Československu.

Zloději zelených koní

Dva muži se společně pustí do nelegální těžby drahocenných kamenů, ale jejich nálezy jim do života vnesou nebezpečí, zasejí mezi ně nedůvěru a odhalí nečekané věci.

Pokračuj na 22 českých filmů, které Netflix přidal minulý měsíc