17 nejnovějších titulů, které můžete vidět o víkendu

První adventní víkend roku bude na filmové a seriálové novinky z týdne velmi bohatý. Jen Netflix vydal tři filmové tituly, které zasluhují velkou pozornost. HBO samozřejmě nezůstala pozadu a v dnešních tipech na víkend figurují hned tři její seriálové počiny. Na internetu se pak překvapivě objevilo skvělé akční béčko od režiséra A-Teamu, česká Krajina ve stínu nebo zábavný dokument z hokejové prostředí.

Americká elegie

Naléhavý telefonát přivede studenta práv z prestižní univerzity zpátky do rodného města v Ohiu, kde přemýšlí nad osudy tří generací svojí rodiny a plánuje budoucnost. Amy Adams, Glenn Close a Gabriel Basso ve filmu oscarového režiséra Rona Howarda. Podle bestselleru J. D. Vance. (Netflix)

Boss Level

Boss Level je nejnovější film Joea Carnahana (A-Team, Mezi vlky, Šofér), o kterém bylo v posledních měsících hodně slyšet. O samotném filmu se píše jako o akčním nářezu, na který není nikdo připraven. Film využívající časovou smyčku je prý nahláškovanou poctou devadesátek s originálními nápady.

Dreamland

Během velké hospodářské krize sní Eugene Evans o útěku z malého jižanského města v Texasu, kde žije se svojí rodinou. Plány mu však překazí zraněná bankovní lupička Allison Wells (Margot Robbie). (Google Play, iTunes)

Hlasy

Daniel se s rodinou nastěhuje do domu, který chce postupně opravit. Náhlá tragédie a volání o pomoc z onoho světa ho ale přinutí vyhledat odborníka na paranormální jevy. V hlavních rolích Rodolfo Sancho (Plastové moře), Ramón Barea (Všichni to vědí) a Ana Fernández (Holky na drátě). (Netflix)

Krajina ve stínu

Krajina ve stínu režiséra Bohdana Slámy je kronikou lidí a jedné malé vesnice v pohraničí vláčené dějinami třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Hrdinové filmu čelí nacismu i komunismu, každý z nich se s jejich přísliby a hrůzami vyrovnává jinak. (krajinavestinu.cz)

Letní hokej

V létě 2017 se mladí hokejisté z východočeského Náchoda vypravili do dalekého Maroka, kde je čekal rozhodně nejzábavnější tréninkový kemp jejich dosavadní kariéry. Nepřijeli sem totiž jenom hrát hokej, ale hlavně se zblízka seznámit s místními lidmi a jejich způsobem života. (Aerovod)

Letuška – 1. řada

Příběh o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowdenová se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli – aniž by tušila, co se stalo. (HBO GO)

Mosul

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. Podle skutečných událostí, jak je zaznamenal časopis New Yorker. Koprodukce bratrů Russoových (Avengers: Endgame). (Netflix)

Nechte ho jít

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. (Google Play)

Shawn Mendes: In Wonder

Shawn Mendes se v dokumentu, který se natáčel během jeho světového turné, otevřeně rozpovídá o slávě, vztazích i o tom, co ho v branži ještě čeká. V tomhle dokumentu o písničkáři Shawnu Mendesovi se objeví i Camila Cabello nominovaná na Grammy stejně jako Shawn. (Netflix)

Špinavý prachy – 1. řada

Dva technici dopravní signalizace vtipkují o tom, že zmanipulují provoz a vyloupí obrněný vůz převážející hotovost z banky. Nakonec jsou však nuceni loupež provést. Všechny instituce, které požádají o pomoc, očekávají svůj podíl na kořisti. (HBO GO)

Telefon

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. Záhadný thriller o cestování v čase, ve kterém hraje Park Shin-hye z filmů #Žiju a Vzpomínky na Alhambru. (Netflix)

Trollové: Světové turné

Stoprocentně pozitivní trollí holka Poppy, která byla v úspěšném prvním díle pouhou princeznou, povýšila na královnu, ale naštěstí ji to nijak nepoznamenalo. Své zemi vládne tancem, zpěvem a levou zadní, protože tam, kde nejsou žádné potíže, je kralování brnkačka. (iTunes)

Uncle Frank

1973. Puberťačka Beth vydává za svým strýčkem, univerzitním profesorem. Beth brzy zjišťuje, že strýček je gay a dlouhodobě žije se svým přítelem Walidem. V hlavních rolích Sophia Lillis (To) a Paul Bettany (Avengers: Infinity War). (Amazon Prime Video)

Vánoční kronika: druhá část

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse. (Netflix)

Virgin River – 2. řada

Zdravotní sestra se z Los Angeles přestěhuje do odlehlého města v severní Kalifornii, aby začala znova. Nestačí se ale divit, co a hlavně koho tam najde. Hrají Alexandra Breckenridge (Tohle jsme my), Martin Henderson (Chirurgové) a Tim Matheson (Doktorka z Dixie). (Netflix)

Vražda v Madisonu

Dokumentární seriál z produkce HBO, který natočil Madison Hamburg, sleduje složitou cestu mladého muže, odhodlaného vyřešit hrůzný zločin a odpustit lidem, jež miluje, zatímco hledá odpovědi ve své rozpadlé rodině a komunitě. (HBO GO)

Pokračuj na tipy z minulého víkendu