11 filmů a seriálů na odpočinkový víkend

Dožeňte resty a dopřejte si odpočinkový víkend u dobrého filmu či seriálu. Již tradičně představujeme nejzajímavější novinky, které se v uplynulém týdnu objevily na streamovacích službách a prémiových videopůjčovnách. Tentokrát s trojicí seriálových premiér z HBO a řadou titulů z Netflixu.

Cizinec ve vlaku

Každý den stejná cesta vlakem do práce a z práce. Dnes se ale tenhle pojišťovák nechal zlákat a kývl na podezřele výhodnou nabídku od tajemné spolucestující. Režisér Jaume Collet-Serra si už počtvrté vybral Liama Neesona, který se v tomhle filmu blýskne skvělým výkonem. (Netflix)

Černá listina – 8. řada

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. James Spader za ztvárnění záporáka Raymonda Reddingtona získal dvě nominace na Zlaté glóby. (Netflix)

Princezna z cukrárny: Zase vyměněná

Margaretinu vánoční korunovaci zkomplikují trable s láskou, a tak musí přispěchat na pomoc její dvojnice Stacy. Co ale další dvojnice – zmaří jejich plány? Vanessa Hudgens se vrací s trojitou dávkou královských rošťáren. Dále hrají Nick Sagar a Sam Palladio. (Netflix)

První člověk

Astronaut Neil Armstrong strávil celých deset let výcvikem na svůj životní let, při kterém se jako první člověk prošel po Měsíci. Ryan Gosling a Claire Foy v hlavních rolích filmu podle knihy, kterou napsal James R. Hansen. Režie Damien Chazelle. (Netflix)

Halloween

Z vězení prchá zabiják v masce, který vraždil o Halloweenu před 40 lety. A za oběť si vybírá ženu, co tehdy přežila jeho řádění, i její rodinu. Pokračování slavného slasheru, které ignoruje hned několik původních sequelů. (od 22. listopadu, Netflixu)

Jeho temné esence – 2. řada

Seriál sleduje Lyru, zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou dívku z jiného světa. Lyra při pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí tajné organizace, narazí na výjimečné bytosti a střeží nebezpečná tajemství. (HBO GO)

K2 vlastní cestou

Klára Kolouchová jako první rodilá Češka zdolala před lety Mount Everest a v loni jako první Češka a teprve dvacátá žena světa vystoupala i na druhou nejvyšší horu světa – na nebezpečnou K2. (Aerovod, O2TV)

Léto 85

Francouzské pobřeží v Normandii, léto roku 1985. Šestnáctiletý Alexis potkává staršího, charismatického a tajemného Davida. Začíná přátelství plné plaveb na moři a výletů na motorce. (Aerovod, O2TV)

Non-Stop

Zvláštnímu agentovi, který se stará o bezpečnost v letadle letícím 12 kilometrů nad zemí, začne posílat textové zprávy vyděrač, který tvrdí, že je taky na palubě. Thriller v oblacích s hvězdným Liamem Neesonem a oscarovou Julianne Moore v hlavních rolích. (Netflix)

Sekerka – 1. řada

Seriál vypráví příběhy odehrávající se v komunitě londýnských imigrantů z Karibiku od konce 60. do poloviny 80. let minulého století. Název vychází z jamajského přísloví: „Pokud jste velkým stromem, jsme malou sekerou.“ (HBO GO)

Údolí slz – 1. řada

6. října roku 1973 vypukla jomkipurská válka, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Příběh je vyprávěn z pohledu tří postav, které se ocitly uprostřed této válečné smršti. (HBO GO)

Pokračuj na víkendové tipy minulého týdne