Skryté funkce na Netflixu, o kterých možná nevíte

Netflix nabízí spoustu funkcí, o kterých jste třeba neměli ani ponětí. Vybrali jsme ty nejdůležitější, které se Vám mohou hodit.

Náhodné přehrávání

Funkce Shuffle Play na Netflixu je stále ve vývoji, ale měla by dorazit co nevidět. Náhodné přehrávání by Vám mělo v budoucnu usnadnit výběr filmu nebo seriálu. Funkce, kterou známe z jiných služeb, nabídne takové tituly, které by se Vám s největší pravděpodobností měly líbit na základě vašeho playlistu, historie a dalších atributů.

Pouze filmy a seriály s dabingem

Oddělení česky dabovaných filmů a seriálů na Netflixu od těch nedabovaných, je velmi snadné. Slouží k tomu šikovná funkce přímo od Netflixu, která v podstatě umí vytřídit filmy a seriály nejen podle dabingu, ale také podle jazyku přiložených titulků. Užitečná věc, pokud třeba hledáte film na večer pro celou rodinu.

Skryté kategorie

Na Netflixu existují stovky podkategorií, které pomáhají třídit nabízený obsah. Samotný Netflix zobrazuje vesměs jen ty hlavní a pokud třeba toužíte po hororu s upíry, není moc cest, jak se k němu dostat. Naštěstí známe webové stránky, které právě tyto „skryté“ kategorie odhalují. Jediným kliknutím se tak dostaneme tam, kam potřebujeme.

Účet v angličtině a větší nabídka

Pokud máte Netflix v češtině, je kompletní nabídka česky otitulkovaná, případně nadabovaná. Jestliže ale přepnete svůj účet do angličtiny, odemknou se filmy a seriály, které předtím nebyly dostupné. Šikovný pomocník, jak získat ještě větší nabídku. Titulky lze na Netflix (pouze verze pro PC prohlížeče) nahrát i externě.

Historie na Netflixu

Pokud toužíte po skrytí pořadů, které jste na Netfixu viděli, ať už z jakéhokoliv důvodu, slouží k tomu funkce Aktivita uživatele přímo na Netflixu. Jedním klikem tak odstraníte filmy, seriály a pořady ze své historie a Netflix tak pozmění i nabídku vyměřenou přímo pro Vás.

Stahování na Netflixu

Netflix umožňuje stahování některých filmů a seriálů do mobilních zařízení. Pro sledování stažených pořadů tak již nepotřebujete připojení k internetu. Co ale potřebujete, je dostatek úložiště. Platnost některých pořadů je jen 48 hodin od prvního přehrání. Zbývající čas můžete sledovat přímo na Netflixu.

Rychlost přehrávání

Aplikace Netflix již umí měnit rychlost přehrávání videa, jako je tomu třeba na Youtube. Funkce, proti které bojují filmoví tvůrci, zatím není v klasické verzi na internetovém prohlížeči a vyhnout by se měla zabudovaným aplikacím v chytrých televizích.

Super Netflix v prohlížeči

Pokud jste si přepnuli Netflix do angličtiny a získali tak rozšířenou nabídku filmů, seriálů a pořadů, musíte počítat s tím, že přidané tituly nemají českou podporu. Pomocí pluginy do prohlížeče zle však nahrávat titulky z externího zdroje. Před prvním spuštěním pluginu doporučujeme restartovat prohlížeč.

Automatické přehrávání

V nastavení přehrávání na Netflixu si můžete zrušit automatické přehrávání dalších epizod sledovaného seriálu. Tato funkce zle vypnout i zapnout jen na některých zařízeních podle vašeho uvážení.

Kvalita videa

Kvalitu videa si můžete přizpůsobit podle vašeho internetového připojení přímo v Nastavení přehrávání, stejně jako v předešlém kroku. Automatické, nízké, střední a vysoké. V nabídce také vidíte, kolik dat využijí jednotlivé možnosti.

Vzhled titulků

Netflix také nabízí úpravu titulků k obrazu svému. Zvolit si můžete ze základní nabídky fontů a tří velikostí písma. Nechybí ani možnost stínu v nejrůznějších barevných odstínech. S nastavením titulků si lze opravdu vyhrát.

Pokračuj na Nejlepší komedie na Netflixu nebo Nejlepší české filmy na Netflixu