Nejlepší filmy Andyho Samberga

nejlepší filmy andy samberg

Andy Samberg právě válí v nejlepší komedii tohoto léta Palm Springs. Snímek z produkce Hulu se dostal i do české kino distribuce, díky čemuž o skvělou podívanou nebude ochuzen nikdo. Oblíbený komik Andy Samberg toho ale natočil mnohem víc. Znáte jeho nejlepší filmy?

Hotel Transylvánie

Zdroj: Sony Pictures

V roce 2012 přišli filmoví tvůrci s pohádkou Hotel Transylvánie vyprávějící o upíru Dráculovi, který vede hotel pro strašidelná monstra. Mezi jeho nejlepší přátele patří Mumie, Vlkodlak, Neviditelný muž nebo Frankenstein. Mezi hosty se ale z ničeho nic objeví i lidská bytost Jonathan. Dracula se snaží, aby Johnatan nevyvolal poprask mezi monstry a převlékne ho za jedno z nich. Nepočítá ale s tím, že jeho krásná dcera Mavis, Johnatana potká a zamiluje se do něj. Snímek, který se může chlubit zvučnými jmény včetně Adama Sandlera nebo Andy Samberga. Pohádka byla natolik úspěšná, že se dočkala dalších dvou pokračování. (Tereza Filounková)

Čapí dobrodružství

Zdroj: Warner Bros

Čápi nosí děti… nebo alespoň nosívali. Teď nosí balíčky pro celosvětového internetového giganta Cornerstore.com. Nejlepší doručovatel společnosti, čáp Junior, má být zanedlouho povýšen, když náhodně aktivuje stroj na výrobu dětí a ten bez jakékoliv autorizace vyrobí rozkošnou holčičku. Junior a jeho kamarád Tulip, jediný člověk na Čapí hoře, v zoufalé snaze doručit zásilku dřív, než se to dozví šéf.

Kámoš k pohledání

Zdroj: Paramount Pictures

V této velezábavné a veleúspěšné komedii se Paul Rudd (Zbouchnutá) zasnoubí s dívkou svých snů, ukáže se ale, že nemá jediného kamaráda, který by mu šel za svědka. Pak ovšem potká „dokonalého kámoše” Jasona Segela (Kopačky)… Ruddova a Segelova „romance” dovádí mužské parťáctví do neuvěřitelných nových rozměrů a příběh se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. Andy Samberg se zde objevuje ve vedlejší roli Robbieho Klavena, dokonalého syna J.K. Simmonse.

Medvěd Brigsby

Zdroj: Sony Pictures

Jamese vychoval v izolaci manželský pár únosců. Když je jednoho dne jejich společný život narušen, James zjišťuje, že ze světa nezná nic jiného než televizní seriál „Dobrodružství medvěda Brigsbyho“, jehož je jediným fanouškem. Vybaven jen představivostí hledá James způsob, jak se vypořádat s realitou. Kombinace psychologického dramatu a komedie s bizarní poetikou volně odkazuje na současné popkulturní symboly. Ve vedlejších rolích můžeme vidět Marka Hamilla a Andyho Samberga.

Můj otec je šílenec

Zdroj: Sony Pictures

Donny (Adam Sandler) ještě ani nedosáhl dospělosti, když se stal otcem, svého syna Todda (Andy Samberg) ale sám vychovával až do jeho osmnáctých narozenin. Nyní se po dlouhých letech odloučení Donny, který je ve finanční tísni, neočekávaně objevuje na synově svatbě a totálně mu převrátí život naruby. Donny se zoufale pokouší znovu navázat s Toddem kontakt, ale naráží na fakt, že být dobrým otcem mu nikdy příliš nešlo.

Palm Springs

Zdroj: Hulu

Andy Samberg a Cristin Milioti se představí jako Nyles a Sarah, kteří se seznámí na svatbě v Palm Springs. Hned od začátku si padnou do oka. Věci se vyvíjejí slibně, dokud si pár neuvědomí, že prožívají den oné svatby stále dokola a žádná změna v dohledu. Původně byla komedie uvedena na festivalu v Sundance, kde získala velice pozitivní ohlasy od diváků z řad kritiků i veřejnosti. Ohlasy byly tak skvělé, že společnosti Neon a Hulu zlomily dosavadní festivalový rekord v rychlosti, s jakou se ucházely o distribuci filmu a dokonce i v částce, kterou za něj zaplatily. (Barbora Dršková)

Pirát silnic

Zdroj: Paramount Pictures

Andy Samberg jako Rod Kimble, kaskadér s falešným knírkem a velkým snem, v této fantastické komedii tak nepředvídatelné, že nebudete věřit, co přijde dál! Rod nikdy nedopadl, aniž by si nenamlátil. Jeho rodina a přátelé si myslí, že si stále jen dělá legraci. A ke všemu jeho nevlastní otec Frank ho používá jako svůj boxovací pytel. Ale pár drobných problémů mu nemůže zabránit v největším kaskadérském kousku jeho života.

Popstar: Never Stop Never Stopping

Zdroj: Universal Pictures

Hudební parodie Popstar se ve své hodině a půl strefuje do těch největších jmen současné popmusic. Překvapivě povedená taškařice však absolutně propadla v kinech. Při skromném rozpočtu 20 milionů dolarů mířily americké výdělky k hranici deseti milionů (kterou však nepřekročily) a ve světě snímek cílil na hlavně mladé publikum (kde však film nakonec vůbec nestartoval). Těžce nevychytaný marketing. (Martin Steinbach)

Sedm dní v pekle

Zdroj: HBO

7 Days in Hell je bezpochyby zajímavým konceptem dokumentárně-filmové tvorby, kdy se vytvoří fiktivní „skutečný“ příběh a na jeho téma se natočí skutečný „fiktivní“ dokument. Je plný humorných scének, gagů, hlášek a dialogů, které však míří na velmi, velmi, velmi specifickou cílovou skupinu a určitě nejsou pro každého. Pokud se vám líbí záměrně absurdní, vykonstruovaný, sofistikovaný a účelově stupidní humor Sacha Baron Cohena, budete se s největší pravděpodobností trhat smíchy i u 7 Days in Hell. Je-li vám však vlastní chytrý, nenásilný a decentně absurdní, ale ovladatelný a elegantní humor např. typu Richarda Curtise, pak vám tento snímek může klidně uniknout. (Jaroslav Thraumb)

Tour de doping

Zdroj: HBO

Po úspěchu satirické komedie o divoké tenisové rivalitě „7 dní v pekle“ se HBO a trio tvůrců tohoto speciálu – představitel hlavní role Andy Samberg, scénárista Murray Miller a režisér Jake Szymanski – znovu spojili ke spolupráci, tentokrát na parodickém dokumentu o dopingu v cyklistice. V „Tour de doping“ je Sambergův a Millerův specifický smysl pro humor zasazen do prostředí profesionální cyklistiky a pozornost se soustřeďuje na rozbujelý doping ve sportu.

Zataženo, občas trakaře

Zdroj: Columbia/Sony

Originální a nutričně výživný animák, bezpochyby. I přes tucty výborných nápadů a legrácek či hojný výskyt šílených a šílenějších postav pozornost diváka během stopáže střídavě stoupá a klesá, hodně totiž záleží na tom, co z nebe zrovna padá. Děti, gurmáni i fastfooďáci si přijdou na své a minimálně takový želatinový hrad nebo špagetové tornádo je něco. Varování: Pokud vaše lednička vypadá v neděli jako ta Bundovic, tak se tomuhle filmu vyvarujte! (David Bulawa)