Beyond Good & Evil: Netflix chystá další adaptaci videohry

S herními adaptacemi od Netflixu se zřejmě roztrhl bezedný pytel. Namátkou jsou potvrzené takové projekty, jako Diablo, The Last of Us, Splinter Cell. O tom, že se u tohoto producenta netroškaří, svědčí i připravovaná novinka, které se má ujmout Rob Letterman – režisér úspěšného snímku Pokémon: Detektiv Pikachu. I tentokrát se bude jednat o adaptaci videohry. O co přesně tedy půjde?

Fanoušci videohry Beyond Good & Evil z roku 2003 mohou slavit. Nejenže už nějakou dobu (od roku 2017, kdy bylo oznámeno) vyhlížejí pokračování hry od Ubisoftu, ale chystá se i filmová verze v produkci Netflixu. Ano, nepůjde o seriál, nýbrž o celovečerní film. Ten by měl kombinovat animaci s živými herci. Právě tak, jako tomu bylo u výše zmíněného Detektiva Pikachu. Volba Lettermana na post režiséra tak dává smysl, neb má s tvorbou tohoto typu filmu zkušenost.

Boj s mimozemskou korporací ve futuristickém podzemním světě prostřednictvím pozemské novinářky, jež spojí síly s odbojem (v němž je i velký prasečí válečník) má rozhodně potenciál, a tak nezbývá než doufat, že se celý projekt povede. Netflix po posledních úspěších v podobě kupříkladu akčního thrilleru Vyproštění, nebo komiksové adaptace Old Guard: Nesmrtelní rozhodně nezpomaluje a dlouhodobě ukazuje, že dokáže přijít s projekty, jež jsou opravdovými (chtělo by se říci kasovními) trháky. Pokud se chystaný film povede, bude tu rozhodně patrný prostor pro velký hit…