Thanosův bratr Starfox se možná objeví v Eternals nebo druhé Captain Marvel

Internetem se šíří zvěst, že by v rámci MCU měla dostat značný prostor nová postava. Je jí Starfox, rovněž známý jako Eros z Titanu.

Starfox je bezesporu zajímavým hrdinou, kterého mohou znát i tuzemští čtenáři komiksů. Zejména samozřejmě z povedené série Thanos od scénáristy Jeffa Lemira (Eros zde je jednou z vedlejších postav), pojednávající o návratu jednoho z největších záporáků světa Marvelu k moci. Nyní se mluví o tom, že by se tento charakter mohl objevit i ve filmovém universu. Co se tedy zatím ví?

Velkolepá sága komiksových filmů, která se táhne již dekádu a jejíž jeden velký hlavní příběh, táhnoucí se skrze všechny propojené snímky vyvrcholil v zatím poslední fázi ve velkolepém spektáklu Avengers: Endgame. Na scénu se ovšem chystají další velkolepé ságy, ke kterým přibudou rozmanité vesmírné entity v čele s božskými Eternals. Právě Starfox, a.k.a. Eros je synem jednoho z Věčných – A’lars, rovněž známého jako Mentora.

Proto se zdá být logické, že právě v chystaném snímku Eternals by se Thanosův bratr mohl objevit. Starfox nicméně není zahrnut v obsazení filmu, tudíž by se spíš mohl objevit v nějakém vedlejším snímku, nebo případném pokračování. Tak či tak, Marvel v čele s jeho ředitelem Kevinem Feigem by měl mít právě se Starfoxem velké plány.

Z toho, co zatím víme, se v Eternals s nejvyšší pravděpodobností neobjeví. Mohl by si však střihnout vedlejší roli v případném sequelu Captain Marvel, nebo v některém z chystaných projektů platformy Disney+, kde bude uveden kupříkladu seriál s Lokim a hned několik dalších. Starfox je narozdíl od Thanose v komiksech vesměs klaďas, stojící na opačné straně barikády než jeho fialový bratr. Zpočátku je dosti lehkovážný a celkem sukničkář. Zvážněl ve chvíli, kdy Thanos napadl měsíc Titan.

Bojoval po boku přeživších na Titanu, spojil síly s Mar-Vellem z rasy Kree a spolupracoval i s Avengers. Erosovou superschopností je kontrola emocí ostatních a v komiksu byl členem jak Avengers, tak uskupení Dark Guardians. Otázka ohledně debutu tohoto hrdiny je zatím otevřená, stejně jako to, jak se povedou Eternals, o kterých Kevin Feige mluvil jako o velmi drahém projektu a jednom z nejriskantnějších počinů, na kterých se kdy podílel. Snímek má celé universum posunout zase o kousek dál novým směrem. Tak uvidíme, jak se vše vydaří.

Eternals mají momentálně stanovenou premiéru na 12. února 2021.