Angelina Jolie v marvelovských Eternals?

MCU je tahákem pro nejednu známou tvář. S tím, jak jsou komiksové filmy v neustávajícím kurzu, se tak není čemu divit, že i zasloužilí herci nastupují do rozjetého komiksového rychlíku. Nyní to vypadá, že se do universa přidá i Angelina Jolie…

Je totiž potvrzeno, že momentálně probíhají jednání slavné herečky s Marvelem. Blízké zdroje uvádí, že se má jednat o roli v adaptaci komiksových Eternals (v češtině známi jako Věční), které vytvořil legendární kreslíř Jack Kirby a později je proslavil scénárista a spisovatel Neil Gaiman.

V MCU dost možná půjde o zásadní bytosti, které budou patřit k tomu nejmocnějšímu, co jsme zatím v tomto filmovém vesmíru viděli. Dost možná budou mít co do činění s vytvořením Kamenů nekonečna.

Film, založený na zmíněných komiksech, má na starosti režisérka Chloe Zhao. Natočí jej dle scénáře od dvojice Matthew a Ryan Firpo. Co jsou Eternals zač? V kostce se jedná o téměř nesmrtelné kosmické bytosti, jejichž největšími nepřáteli jsou tzv. Deviants. Ti byli stvořeni dávnými Celestials, kteří rádi experimentují s lidmi za účelem vytvoření nadřazené vesmírné rasy…

Celý příběh je samozřejmě držen pod pokličkou, předpokládá se ovšem, že jedním z aspektů příběhu by měla být romantická linka mezi Ikarisem, mužem, kterého pohání kosmická energie, a Sersi, jež se s chutí pohybuje mezi lidmi. Samozřejmě se má za to, že Sersi si zahraje Angelina Jolie, neb se jedná o titulní postavu.

Že to zní komplikovaně? Ano. Celá vesmírná odnož Marvelu ale bude na vzestupu, zejména díky Thanosovi a příchodu Captain Marvel. Odhalí se nám tak úplně nová část a historie stále expandujícího universa. Není jisté, zda Eternals přijdou už ve Čtvrté fázi (kterou nakopne Spider-Man: Daleko od domova) MCU.

Uvidíme jak jednání dopadnou. Angelina má se spoluprací s Disneym své zkušenosti již z temné pohádky Zloba – Královna černé magie, kde ztvárnila hlavní roli.