Kdy a kde se vrátí J. Jonah Jameson? Herec J. K. Simmons potvrzuje další cameo

J. Jonah Jameson je bezesporu jednou z nejlepších postav, s jakými kdy Spider-Man přišel do styku.

Excentrický novinář a šéfredaktor magazínu Daily Bugle, přesvědčený o tom, že oblíbený pavoučí hrdina je víc nebezpečný, než k užitku, měl ve filmové trilogii Sama Raimiho své neoddiskutovatelné místo a nezapomenutelně ho tam ztvárnil herec J. K. Simmons. Ten si následně Jamesona zahrál v překvapivém cameu, tvořícím velkolepý závěrečný zvrat snímku Spider-Man: Daleko od domova. Vyvstala tak krom řady otázek ohledem onoho zvratu i pochopitelná otázka, zda se tato postava v MCU ještě někdy objeví.

A právě ona otázka byla víc než uspokojivě zodpovězena samotným hercem, který nedávno potvrdil, že další cameo s Jamesonem bylo již natočeno. Co však zatím není jisté, zda se novinář objeví právě v MCU, nebo v sérii se Spideym spřízněných filmů, spadajících pod studio Sony. Pochopitelně není asi třeba dodávat, že mnohem větší smysl by to dávalo v MCU, už jen vzhledem k tomu, o jak podstatný twist se ve výše zmíněném filmu jednalo. A pak taky pochopitelně i kvůli tomu, jak je J. Jonah Jameson pro Spider-Mana důležitým charakterem. Na druhou stranu trailer na Morbiuse už naznačil propojení filmů z produkce Sony s těmi od Marvel Studios, takže možné je všechno.

Simmons nejprve krátce potvrdil, že JJJ se rozhodně ještě objeví, načež v onom rozhovoru pro The Jess Cagle Show svou odpověď dále rozvedl a uvedl, že nyní může potvrdit jednu již natočenou scénu a to, že se chystá ještě jedna další. JJJ proto tedy snad dostane v budoucnu mnohem více prostoru.

Třetí snímek s marvelovským Spideym s tváří Toma Hollanda by měl vstoupit do kin v říjnu 2021. Krom titulního hrdiny se má navrátit Zendaya jako MJ, jakým záporákům bude hlavní hrdina čelit, je zatím otevřenou otázkou. Stejně jako to, zda bude mít Spider-Man nějakou spojitost s plánovanými filmy od Sony, mezi něž spadá pokračování Venoma s podtitulem Carnage přichází, jehož režie se ujal Andy Serkis, dále upíří antihrdina Morbius, kterého ztvární Jared Leto a v jehož traileru se mihl záporák Vulture s tváří Michaela Keatona (což indikuje propojení právě s MCU). Dalšími plánovanými filmy je sólovka lovce Kravena a spin-off se Silver Sable a Black Cat.