Morbius: Experiment se vymkl kontrole. Jared Leto se představuje jako marvelovský upír

Trailer na další snímek Spider-Manova záporáka bez Spider-Mana, Morbia, spadajícího do filmového světa Venoma. S Jaredem Letem v hlavní roli a nečekaným propojením s MCU.

Jared Leto v roli Jokera nijak zvlášť nezazářil a jeho pojetí bylo v zásadě tak trochu stínem Jokera z animovaných seriálů. Nyní dostane šanci u konkurenční komiksové stáje. Sony totiž po Venomovi chystá další samostatný film ze Spider-Manova světa. Tentokrát bude mít hlavní roli Michael Morbius, živý upír.

Přídomek „živý upír“ není nijak nesmyslný. Vědec Morbius je totiž obětí vlastního experimentu, jehož účelem bylo vyléčení krevní nemoci. Vyvrbilo se to ale tak, že Morbius se infikoval krví vampýra obecného podobně, jako se Peter Parker stal Spider-Manem. Asi chápete, v co se mohl po styku se zmutovanou krví netopýra proměnit. V nezranitelné, lidskou krev vyžadující a lidského netopýra připomínající monstrum. Podědil také několik ryze upířích schopností, jako schopnost hypnózy či levitace, ale v zásadě je to podobný polo-zvířecí mutant jako Spider-Man. I tak se ale ve svých samostatných dobrodružstvích setkával s opravdovými, nemrtvými upíry.

Morbia natočil švédský režisér Daniel Espinosa (Život, Dítě číslo 44). V hlavních rolích se představí Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris, Al Madrigal, Tyrese Gibson a další.

V kinech hrají od 30. července 2020.