Bude Tom Cruise natáčet ve vesmíru pro Elona Muska?

Známý herec a kaskadér Tom Cruise s přibývajícím věkem rozhodně nezpomaluje tempo, ve kterém natáčí jeden hit za druhým. Důkazem toho budiž zejména série Mission Impossible, která s každým dílem zraje jako víno, nebo připravovaný sequel kultovního Top Gunu s podtitulem Maverick. Nu a nyní to vypadá, že slavná herecká tvář spojí síly se společností SpaceX známého vizionáře Elona Muska.

Cruise rozhodně nepatří mezi nějaké konzervativní herce a producenty, naopak vyhledává nová kreativní řešení pro projekty, na nichž pracuje (prakticky všechny kaskadérské kousky si natáčí sám). Důkazem toho budiž scéna v Mumii, kterou si prosadil a jež byla natáčena v letadle ve stavu beztíže (mimochodem jde o asi nejlepší sekvenci v jinak silně průměrném filmu). Proto se dá očekávat, že podobně zajímavý bude jeho nový projekt, který by měl být natáčen ve vesmíru. Opravdovém.

S informací prvně přišel magazín Deadline, potvrzující tak, že Tom Cruise spojí síly s Muskovem vedenou společností SpaceX a s NASA, aby ve vesmíru natočili akční dobrodružný film. Mělo by se tak jednat o vůbec první celovečerní film, natáčený mimo planetu Zemi. Je již potvrzeno, že projekt nebude mít nic společného s výše zmiňovanou sérií Mission Impossible. Zatím rovněž není zainteresováno žádné filmové studio a vše je tak ještě v plenkách.

Film, natáčený ve vesmíru sice bude určitým přelomem pro celý průmysl, nicméně to ještě nezaručuje kvalitu. Potenciál tu ale je pochopitelně ohromný. Otázkou je, zda bude realističnost držet krok s možnostmi, jaké poskytují i počítačem generované triky a zda je vůbec tento způsob točení opodstatněný. Pro sedmapadesátiletého Cruise tak půjde o bezesporu zajímavý počin plný velkých výzev. Jak se vše ještě bude vyvíjet, ukáže čas.